back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Κολοκοτρώνης και η Μπουμπουλίνα στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων

Διαβάστε επίσης

Mέ αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ο Θόδωρος Κοκκινίδης φιλοτέχνησε δύο νέα κέρινα ομοιώματα, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνα, εμπλουτίζοντας το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά Καβάλας του δήμου Παγγαίου.

Η ζωές τους και οι αγώνες τους είναι η έμπνευση που με ώθησε να τους τιμήσω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο, μέσα από την τέχνη μου, εξηγεί ο κ. Κοκκινίδης στον Αθήνα 9,84, το 2019 είχε προηγηθεί το ομοίωμα του Ιωάννη Καποδίστρια, οπότε κατά κάποιο τρόπο είχα μπει είδη σε εκείνη την εποχή και δίπλα του έχω βάλει τα δύο αυτά ηρωικά πρόσωπα του αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Έρχονται και άλλα έργα από την περίοδο της επανάστασης πρόσθεσε, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι το επόμενο δημιούργημα μου, θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Ιούνιο και λίγο μετά μέχρι το καλοκαίρι η Μαντώ Μαυρογένους.

Τα έργα παρουσιάζονται με φόντο τους πρόποδες του Παγγαίου και την θάλασσα της Καβάλας.

Το μουσείο βρίσκεται στο χωριό Κηπιά, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ελευθερούπολη στον νομό Καβαλάς, εκεί παρουσιάζονται τα κέρινα ομοιώματα 21 Ελλήνων και 12 ξένων προσωπικοτήτων. Κάποιοι από αυτούς πόζαραν οι ίδιοι στον Θόδωρο Κοκκινίδη προκειμένου να φιλοτεχνήσει το κέρινο ομοίωμά τους.

Το μουσείο όλους αυτούς τους μήνες παραμένει κλειστό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των υγειονομικών μέτρων που εφαρμόζονται.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα εκθέματα

Κώστας Παπανελόπουλος

  • Ετικέτες
  • 1821
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα