back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Μεγάλη αποτυχία της κυβέρνησης η διαχείριση της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

«Μεγάλη αποτυχία» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη συνολική διαχείριση της αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, μιλώντας στη Βουλή, ενώ εξαπέλυσε εφ’ όλης της ύλης επίθεση με αιχμηρές αναφορές σε κυβερνητικά στελέχη για απευθείας αναθέσεις και «ανήθικους» κατά παρέκκλιση εμβολιασμούς γαλάζιων στελεχών.

«Είμαστε 12 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας και στην Ελλάδα διανύουμε τον πέμπτο μηνά lock down με κλειστή οικονομία, κλειστά σχολεία και νοσοκομεία στο κόκκινο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει κουράσει τον ελληνικό λαό, επειδή δεν επιδεικνύει σοβαρότητα.

Έκανε επίσης λόγο για «ανηθικότητα» του γαλάζιου κομματικού κράτους στους κατά παρέκκλιση εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι άλλο να κάνει μια κυβέρνηση λάθος στη προσπάθεια και άλλο να επιδεικνύει ανηθικότητα.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία για να οργανώσει ένα «πλιάτσικο στα δημοσιά ταμεία με φάμπρικα αναθέσεων σε όλο το δημόσιο», βάζοντας στο στόχαστρο του για παράνομες απευθείας αναθέσεις την Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

«Θα βάλατε φρένο σε αυτή την κυρία;.. Έχετε φάει και τα πόμολα με τον ορυμαγδό παράνομων αναθέσεων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατηγόρησε επίσης τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου ότι λέει ψέματα στην γραπτή του απάντηση προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ στην Ικαρία δεν υφίσταται νόμος για τις συναθροίσεις σε οικίες, καταθέτοντας αντίστοιχο ΦΕΚ της συγκεκριμένης περιόδου και κάνοντας λόγο για καραμπινάτη παραβίαση που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Newsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα