back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν θα παρεκκλίνει από τη μεταρρυθμιστική πορεία παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Την διαβεβαίωση ότι παρά τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας η κυβέρνηση δεν  παρεκκλίνει από τη μεταρρυθμιστική της πορεία, έδωσε το πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, με αντικείμενο τον ρόλο της καινοτομίας στην ανάπτυξη μετά την πανδημία, στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου «Innovative Greeks» που συνδιοργανώνουν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece. 
  “Σε καμία περίπτωση η πανδημία δεν μας έχει εκτροχιάσει από το πρωταρχικό μας μέλημα”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει περάσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 150 νόμους, “πολλοί από τους οποίους αφορούν την προεκλογική μας δέσμευση να αλλάξουμε δραστικά τη χώρα και με την προτεραιότητα που δίνουμε στην προσέλκυση επενδύσεων, εγχώριων και ξένων, στην Ελλάδα”.
   Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι όλες οι χώρες πλήττονται από μια σημαντική ύφεση που ήλθε το 2020 και “αυτό είναι ένα συστημικό σοκ για όλες τις οικονομίες”, εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι “η πανδημία μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα ευκαιρίες να παρουσιάσει μια νέα εικόνα στο εξωτερικό, και επίσης ανοίγει νέους δρόμους για ευκαιρίες που δεν υπήρχαν πριν από την πανδημία”.
Ειδικά σε ότι αφορά τις επενδύσεις και “αυτό που εξετάζουν οι ξένοι επενδυτές”, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι  μπορούμε να το εγγυηθούμε ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον. ” Έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις γρήγορα, δεν χρειάζεται να εμπλακούμε σε συζητήσεις μεταξύ μελών ενός κυβερνητικού συνασπισμού.
Βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά της θητείας μας. Παρουσιάζουμε ιδιαίτερα καλή εικόνα στις δημοσκοπήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι, παρά τις δυσκολίες, οι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι οδηγούμε τη χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Αν εξετάσετε το ζήτημα υπό το πρίσμα του λεγόμενου «πολιτικού ρίσκου», που αποτελεί ένα σημαντικό θέμα, αλλά και της πολιτικής σταθερότητας, το γεγονός ότι η χώρα δεν θεωρείται πια η εξαίρεση στην Ευρώπη, δεν θεωρείται το “προβληματικό παιδί”, αυτό είναι κάτι πολύ, πολύ σημαντικό”.
“Η Ελλάδα πετυχαίνει πλέον πράγματα στην Ευρώπη που υπερβαίνουν τα τυπικά της χαρακτηριστικά. Τώρα κανείς δεν μιλάει στην Ελλάδα ή για την Ελλάδα στο πλαίσιο της δικής μας ανάγκης να αντιμετωπίσουμε (τότε) μια κρίση χρέους ή της μη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων”, πρόσθεσε.
“Όλα αυτά τα έχουμε αφήσει πίσω”, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι “αυτή η αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας έγινε πολύ γρήγορα και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα στο σύνολό της”.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι  υπάρχουν και πολλοί Έλληνες της διασποράς που συμβάλλουν και ενισχύουν αυτή τη θετική ιστορία για τη χώρα.
 Εξέφρασε εξάλλου αισιοδοξία ” σε ό,τι αφορά την δυνατότητα που έχουμε να πάμε τη χώρα μπροστά με μεγάλα άλματα”, λέγοντας παράλληλα πως “η κυβέρνησή μας δεν είναι μια κυβέρνηση που εστιάζει στην σταδιακή αλλαγή, αλλά οι φιλοδοξίες μας είναι πιο ουσιαστικές”. “Θεωρώ πως έχουμε μια ευκαιρία -που παρουσιάζεται μια φορά σε κάθε γενιά- να μεταμορφώσουμε εντελώς τη χώρα, τη δομή της οικονομίας της, αλλά και τον τρόπο που εμείς οι ίδιοι αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας, τη σχέση μας με το κράτος, αλλά και τις ευκαιρίες που δίνουμε στους πολίτες να αναπτυχθούν και να προοδεύσουν”, σημείωσε
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ψηφιακή πρόοδο της χώρας με αφορμή την πανδημία, σημειώνοντας ότι “αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα με όρους ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους είναι απολύτως πρωτοποριακό”.
“Δείτε ενδεικτικά τον τρόπο με τον οποίο προχωρά το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας. Είναι πλήρως ψηφιακό. Επικοινωνούμε με τους πολίτες μέσω SMS. Κλείνουν το ραντεβού τους και αν χρειαστεί να αλλάξουν την ημερομηνία, μπορούν να το κάνουν διαδικτυακά. Και όταν επισκεφθούν τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουμε δημιουργήσει, τους αντιμετωπίζουμε με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Και όλοι φαίνονται πολύ ευχαριστημένοι με τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίσσεται αυτή η ιδιαίτερα περίπλοκη διαδικασία”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Απόστολος Χονδρόπουλος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα