back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Στον απεγκλωβισμό έξι ατόμων από το Μεσοχώρι αλλά και την περιοχή της Μαγούλας προχώρησαν σωστικά συνεργεία, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 7,8 χλμ που σημειώθηκε κοντά στην Ελασσόνα, λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι. Η ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη τη Θεσσαλία, την Αθήνα αλλά και μέχρι τα Σύνορα.

Για σεισμό 6,3 Ρίχτερ έκανε λόγο ο καθηγητής Σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος. Για πολύ γνωστό ενεργό ρήγμα κάνει λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Την αρχική σεισμική δόνηση ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί της τάξης των 5 Ρίχτερ. “Οι μετασεισμοί θα κρατήσουν μέρες”, σημείωσε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι αυτό θα εκτονώσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον 30 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην περιοχή Μεσοχώρι, ενώ ζημιές έχει υποστεί και μία εκκλησία στην ίδια περιοχή.

Κυβερνητικό κλιμάκιο επιτόπου με επικεφαλής των υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Θεόδωρο Λιβάνιο, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην περιοχή κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών ενώ ενεργοποιήθηκε το Γενικό Σχέδιο «Εγκέλαδος» για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών.

Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να συνδράμει τους πληγέντες του ισχυρού σεισμού και οικονομικά, με την καταβολή αποζημίωσης από 600 έως 6000 ευρώ, και με τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, έδωσε ο Στέλιος Πέτσας ,μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

Την ετοιμότητά τους να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί εξέφρασαν στον ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, οι ομόλογοί του της Τουρκίας και Ιταλίας.

Σε μια ώρα οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Βασιλη Κικίλια και το Νικο Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα επι το αυστηρότερο για την αντιμετώπιση της πανδημίας μετά και τις εισηγήσεις των Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασαν εκτάκτως.

Αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες, με ισχύ από αύριο, ζήτησε χθες κατά πληροφορίες η υποεπιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόταση για αλλαγές στο κωδικό 6 και, συγκεκριμένα, χρήση του μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια.

 

Πρόστιμα συνολικού ύψους 472.800 ευρώ επέβαλαν χθες οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για μη τήρηση των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού.

 

Στην Αυστρία θα παραδοθούν επιπλέον 100.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, προκειμένου να χορηγηθούν σε όλους τους ενήλικες στο Τιρόλο, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κέντρο υπερμετάδοσης της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού. Εν συνεχεία, οι ειδικοί θα εξετάσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι του εν λόγω στελέχους, που θεωρείται πιο μεταδοτικό.

 

Tην παράταση του lockdown έως τις 28 Μαρτίου αναμένεται να αποφασίσουν η Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας, κατά τη σημερινή σύνοδο κορυφής για την πορεία της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, η Γερμανία γνωστοποίησε ότι θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορά της με το Τιρόλο, την Τσεχία και τη Σλοβακία, παρά τις προειδοποιήσεις των Βρυξελλών ότι αυτή η τακτική παρεμποδίζει την ελευθερία μετακίνησης.

 

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, δεν κατέθεσε, τελικώς, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορές σε βάρος όλων των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του εντολέα του, όπως είχε προαναγγείλει, καθώς η γραμματεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν δέχθηκε τις αναφορές που ήθελε να καταθέσει, αφού δεν είχαν τον χαρακτήρα του επείγοντος και του υπεδείχθη να αποσταλούν ταχυδρομικά.

 

Κλειστός με εντολή της Αστυνομίας ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, καθώς στις 6:00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη νέα συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

“Η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου, το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία δεν εκβιάζονται”, δήλωσε για την υπόθεση Κουφοντίνα στον Αθήνα 9.84 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. “Δεν μπορεί ο καθένας, ανάλογα με το που θέλει να βρίσκεται φυλακισμένος, να δημιουργεί ζητήματα”, πρόσθεσε ο κ. Τσιάρας. Σημείωσε, επίσης, ότι όσον αφορά τα ερωτήματα που τέθησαν σε σχέση και με τα αντίγραφα και σε σχέση με με τις ληφθείσες αποφάσεις, έχουν απαντηθεί από την αρμόδια ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι αρμοδιότητες της οποίας υπάγονται πλέον στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται ότι η συνήγορος του Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι θα καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας αίτηση για διακοπής της ποινής, λόγω του κινδύνου για τη ζωή του. Την αίτηση συνυπογράφει και ο Θέμης Σοφός, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ.

Προσωπική έκκληση σε όλους να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος παράλληλα έστρεψε τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι περιφέρει τον Κουφοντίνα ως σημαία ευκαιρίας.

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα