back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει εκτάκτως σε λίγη ώρα η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, αλλά και την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, με τον αριθμό των διασωληνομένων ασθενών να φτάνει τους 422. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες η υποεπιτροπή των λοιμωξιολόγων ζήτησε, αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες, με ισχύ από αύριο.

Μιλώντας νωρίτερα στο ΣΚΑΙ η Κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόταση για αλλαγές στο κωδικό 6 και συγκεκριμένα να επιτρέπεται η χρησιμοποίησή του μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια.

Στο 93% η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική. Σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοιό μετατρέπεται το Σισμανόγλειο. Τις επόμενες ώρες θα γίνει η διακομιδή των ασθενών χωρίς covid σε άλλα νοσοκομεία. Ανάλογος σχεδιασμός υπάρχει και για το Τζάνειο του Πειραιά.

Προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση και τις διοικήσεις των οργανισμών των μέσων μαζικής μεταφοράς, οι εικόνες συνωστισμού σε λεωφορεία, τρόλεϊ, στάσεις και σταθμούς μετρό και τραμ. Οι επιβάτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον συγχρωτισμό και τα λιγοστά δρομολόγια, εν μέσω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων και της αύξησης των κρουσμάτων, ενώ η διοίκηση του ΟΑΣΑ δηλώνει ότι «κάνει ό,τι μπορεί» για να περιορίσει το φαινόμενο. Οι λεωφορειακές γραμμές με συνωστισμό είναι πλέον κάτω του 2%, ισχυρίζεται ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Ιωάννης Γκόλιας.

Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς εξανεμίστηκαν τα αποθεματικά και τα δανεικά μετά την λήψη των έκτακτων μέτρων για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 7,5 δις είχαν προϋπολογιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας για το 2021 και επιπλέον 4 δις ως μαξιλάρι. Τα ποσά αυτά έχουν δοθεί ή έχουν προϋπολογιστεί να δοθούν μέσω των έκτακτων μέτρων -όπως επίδομα εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή, επιδότηση ενοικίου, επιστρεπτέες προκαταβολές κα.- με αποτέλεσμα τα αποθεματικά να επαρκούν ως 15 Μαρτίου. Επιπλέον τo 2020 χάθηκαν 41 δισεκατομμύρια ευρώ από την αγορά, το λιανεμπόριο, την εστίαση και τα καταλύματα ενώ οι συνολικές απώλειες εβδομαδιαίως αντιστοιχούν σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από όλους τους τομείς, είτε είναι ανοιχτοί, είτε είναι κλειστοί.

Ως μέτρο πίεσης προς την την κυβέρνηση, που πρέπει να διακοπεί χαρακτήρισε την απεργία πείνας του αρχι-δολοφόνου της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου, υπογραμμίζοντας ότι είχε τη δυνατότητα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. “Θα πρέπει και τώρα αυτή τη στιγμή να το πράξει. Κανείς δεν επιθυμεί να πεθάνει, αλλά μην περιμένετε από την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει» τόνισε η κ. Νικολάου.

Από την πλευρά της η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι θα καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας αίτηση για διακοπής της ποινής, λόγω του κινδύνου για τη ζωή του, προσθέτοντας ότι η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής πρέπει να πάρει πίσω την απόφασή της που παραβίασε το νόμο, αν προλαβαίνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει τον Κουφοντίνα ως σημαία ευκαιρίας, απευθυνόμενος στους λίγους που απλώς κάνουν θόρυβο δήλωσε στο Action 24 ο Κώστας Μπακογιάννης απευθύνοντας για ακόμη μία φορά προσωπική έκκληση προς όλους, να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. “Για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Μόνο έτσι θα ξεμπερδέψουμε” τόνισε. Αναφορικά με τη χθεσινή τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, απάντησε ότι «ο κύριος Δρίτσας, ως αυτόκλητος εισαγγελέας, δικαστής, δολοφονεί για δεύτερη φορά τα θύματα της 17 Νοέμβρη καιαι θα έπρεπε να προσέχει πάρα πολύ τα λόγια του.

Ατυχή, χαρακτήρισε την χθεσινή δήλωση Δρίτσα με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο,

Την παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν δημοσιεύματα του τύπου που κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος δύο ανήλικων παιδιών στο Παίδων Αγία Σοφία από εργαζόμενο. Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος των παιδιών.

Αναφορές στον Άρειο Πάγο κατά όλων των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισής του Αλέξης Κούγιας.

Στα άμεσα σχέδια του δήμου Αθηναίων βρίσκεται η ανάπλαση του πάρκου Δρακοπούλου στα Άνω Πατήσια, η έκταση του οποίου ανήκει στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Και ο καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Αττική τις πρωινές ώρες. H θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει ως 16 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα