back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 02-03-2021

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 27-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ

ΕΥ ΖΗΝ 22-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ 20-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ 19-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ 15-03-2024

Οι ρινορραγίες εμφανίζονται σε όλες τις ηλικίες αλλά είναι πιο διαδεδομένες στα παιδιά.Οι περισσότερες ρινορραγίες συμβαίνουν εξαιτίας μικρών ερεθισμών ή κρυολογήματος. Μπορεί να τρομάζουν κάποιους ασθενείς, αλλά σπάνια είναι απειλητικές για τη ζωή.Οι ρινορραγίες μπορεί να υποδεικνύουν άλλες διαταραχές, όπως αιμορραγικές διαταραχές ή υψηλή αρτηριακή πίεση.

Συνήθως όμως προκαλούνται από πολύ δυνατό φύσημα της μύτης,υπερβολική χρήση αποσυμφορητικών ρινικών σπρέι,επαναλαμβανόμενο φτάρνισμα, λήψη μεγάλης δόσης ασπιρίνης ή αντιπηκτικών φαρμάκων, λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού και έκθεση σε πολύ κρύο ή πολύ ξηρό αέρα.

Η εφαρμογή κρύων επιθεμάτων ή πάγου στη γέφυρα της μύτης μπορεί να βοηθήσει.Καθίστε και πιέστε ελαφρά το μαλακό τμήμα της μύτης μεταξύ αντίχειρα και δείκτη (ώστε τα ρουθούνια να είναι κλειστά) για 10 ολόκληρα λεπτά. Σκύψτε μπροστά για να μην καταπιείτε το αίμα και αναπνεύστε από το στόμαΜην ξαπλώνετε εάν έχετε ρινορραγία. Θα πρέπει να αποφύγετε το ρούφηγμα ή φύσημα της μύτης για αρκετές ώρες μετά από μια ρινορραγία. Εάν η αιμορραγία επιμένει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ρινικό αποσυμφορητικό για τη σύγκλειση των μικρών αγγείων και τον έλεγχο της αιμορραγίας.

Αναζητήστε επείγουσα βοήθεια εάν:

Η αιμορραγία δεν σταματήσει μετά από 20 λεπτά

Η ρινορραγία συνέβη μετά από τραυματισμό στο κεφάλι – μπορεί να υπάρχει κάταγμα στο κρανίο και θα πρέπει να ληφθούν ακτινογραφίες

Η μύτη μπορεί να είναι σπασμένη (για παράδειγμα, έχει παραμορφωθεί μετά από χτύπημα ή τραυματισμό)

Καλέστε το γιατρό σας εάν εσείς ή το παιδί σας έχει επαναλαμβανόμενες ρινορραγίες, ιδιαίτερα όταν γίνονται πιο συχνές και δεν σχετίζονται με κρυολόγημα ή άλλο μικρό ερεθισμό.

Ένα πιο ψυχρό σπίτι και ένας αφυγραντήρας βοηθούν αρκετούς ανθρώπους με συχνές ρινορραγίες. Αλατούχο ρινικό σπρέι και υδατοδιαλυτά τζελ μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή των ρινορραγιών, ιδιαίτερα στη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα