back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

EY ZHN 22-02-2021

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 19-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 18-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 17-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 15-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 12-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 11-04-2024

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού βρίσκεται εν εξελίξει βάσει ηλικιακών και ευπαθών ομάδων, υπό τον πλήρη σχεδιασμό και έλεγχο των εμπλεκόμενων φορέων, υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

• Οι ήδη εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση δε χρειάζεται να κάνουν κάτι, καθώς τους αποστέλλεται απευθείας SMS.

Εαν δεν είχατε εγγραφεί και εγγραφείτε τώρα στην άυλη συνταγογράφηση, δε θα σας αποσταλεί SMS, καθώς οι λίστες αποδεκτών είχαν ήδη προγραμματιστεί. Για αυτό και θα πρέπει να κλείσετε μόνοι σας ραντεβού είτε ηλεκτρονικά (emvolio.gr) είτε μέσω ΚΕΠ είτε με τη βοήθεια του φαρμακοποιού σας. Για τη διευκόλυνσή σας, χρειάζεται να γνωρίζετε τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ σας.

• Εάν λάβετε SMS με ραντεβού, το οποίο δεν σας εξυπηρετεί, μπορείτε να το αλλάξετε είτε στο emvolio.gov.gr είτε σε φαρμακείο ή ΚΕΠ, δηλαδή με τη διαδικασία που ακολουθούν όσοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

• Εάν είστε άνω των 75 ετών, εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και δεν λάβετε SMS, πρέπει να ελέγξετε ότι έχετε επιλεγεί για την τρέχουσα φάση του εμβολιασμού. Αυτό γίνεται στο φαρμακείο ή το ΚΕΠ (με ταυτότητα και ΑΜΚΑ) ή στο emvolio.gov.gr (με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ) ή στέλνοντας SMS στο 13034 με τον ΑΜΚΑ σας.

• Εάν είστε άνω των 75 ετών και εμφανίζεστε μη επιλεγμένος για εμβολιασμό, πρέπει να μπείτε στο emvolio.gov.gr/aitisi και να συμπληρώσετε τη φόρμα που θα εμφανιστεί – δεν θα σας ζητηθούν κωδικοί Taxisnet. Η αίτησή σας θα εξεταστεί από την αρμόδια Επιτροπή και, εφόσον πράγματι είχατε δικαίωμα να εμβολιαστείτε την τρέχουσα περίοδο, θα ενημερωθείτε για το πώς θα κλείσετε ραντεβού. Η διαδικασία υποβολής αίτησης μπορεί να γίνει και στα ΚΕΠ.

• Εάν ορίσετε ραντεβού και θέλετε αλλαγή ημέρας και ώρας, κάνετε χρήση είτε του emvolio.gov.gr είτε φαρμακείου είτε ΚΕΠ. Αλλαγή ραντεβού μπορεί να γίνει μόνο μία φορά και μόνο εφόσον το ζητήσετε τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από το αρχικά προγραμματισμένο ραντεβού.

• Εάν ξεχάσατε την ημερομηνία του ραντεβού σας, να γνωρίζετε ότι θα σας σταλούν μηνύματα υπενθύμισης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα