back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σπανακόρυζο

Διαβάστε επίσης

Νομίζω πως είναι ότι πρέπει για ένα σπανακόρυζο σήμερα, τι λέτε… Για να δούμε τι θα χρειαστούμε και πάμε να το φτιάξουμε…

Θα χρειαστούμε λοιπόν σπανάκι, λίγο άνηθο, δυο τρία φρέσκα κρεμμυδάκια, ένα κύβο λαχανικών, ρύζι, λίγο λάδι, αλατοπίπερο και λεμόνι.

Αν το θέλετε με ντομάτα, θα χρειαστούμε κάνα δυο περασμένες στο μούλτι και λίγο κοκκινοπίπερο η τρεις τέσσερις καυτερές πιπερίτσες, που θα τις βγάλετε όμως στο τέλος του μαγειρέματος.

Για πάμε…

Βάζουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι να μαραθεί και το φέρνουμε δυο τρεις βόλτες, μόλις μαραθεί ρίχνουμε μέσα τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τα ξανακάνουμε μερικές βόλτες να μαραθούν κι αυτά, αμέσως μετά ρίχνουμε το λάδι, τον κύβο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και λίγο νεράκι και αφήνουμε δέκα λεπτά να βράσουν.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι ακόμα, μέχρι να βράσει το ρύζι.

Το φαγητό μας πρέπει να είναι υδαρές και όχι πολύ στεγνό.

Στο τέλος ρίχνουμε χυμό λεμονιού.

Αν το κάνετε με ντομάτα, πριν ρίξετε το ρύζι μαζί με όλα τ άλλα υλικά, θα βάλετε και την ντομάτα να βράσει, τα υπόλοιπα όλα όπως τα γράφω, και εννοείται ότι δεν ρίχνουμε και λεμόνι!!!

Δεν σας δίνω ποσότητες, γιατί αυτές καθορίζονται ανάλογα με το πόσοι είστε.

Αυτή η συνταγή ας πούμε, είναι για ένα κιλό σπανάκι, το ρύζι είναι ενάμιση φλυτζάνι και είναι Καρολίνα, τα υπόλοιπα κατά την κρίση σας όπως πάντα, εξάλλου εσείς ξέρετε να μαγειρεύετε, εγώ ιδέες σας δίνω κι ένα δικό μου τρόπο στην όλη σύλληψη και εκτέλεση της συνταγής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα