back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Ανοίγουν και πάλι στις 11 Ιανουαρίου νηπιαγωγεία και δημοτικά όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και αφού προηγήθηκε σχετική εισήγηση της επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου γυμνάσια και λύκεια θα συνεχίσουν την τηλε εκπαίδευση, ενώ η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Πενήντα τέσσερεις οι νέοι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. 407 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. 427 τα κρούσματα.

 

Νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε ισχύ από σήμερα εως και τη Δευτερα 11 Ιανουαρίου στην Κοινότητα Σπερχειάδας, του Δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδας λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων.

Στις 11 Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς, ενώ η διαδικασία θα γίνεται με δύο τρόπους, από τον ιστότοπο emvolio.gov.gr Και από φυσικά σημεία (π.χ. με ραντεβού σε φαρμακεία) όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

«O νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ώστε να τον αγνοεί όποιος διαφωνεί. Ευελπιστούμε ότι η Εκκλησία θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία, όπως έως σήμερα με υπευθυνότητα έπραξε», αναφέρει μεταξύ άλλων η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για άνοιγμα των εκκλησιών στους πιστούς τα Θεοφάνεια.

«Θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης τα στραβά μάτια σε εξαιρέσεις για την Εκκλησία;, διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αδιανόητο όταν οι πολίτες υποχρεώνονται σε ένα σκληρό lockdown η Ιερά Σύνοδος να ζητά εξαιρέσεις, τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο θα γίνουν, 10 το πρωί με 1500 μετά το μεσημέρι από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ερμού. Οι οδηγοί θα εισέρχονται στηνοδό Ερμού, θα στρίβουν δεξιά στην οδό Θεσσαλονίκης και θα εξέρχονται από την οδό Περσεφόνης.

 

Τέσσερις αλλαγές υπουργών (Εργασίας, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης) και 13 νέα πρόσωπα περιλαμβάνει ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη. Η ορκωμοσία τους ενώπιον της ΠτΔ, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, θα πραγματοποιηθεί σε τρεις ομάδες, στις 11.00, 11.45 και 12.30, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Για ανασχηματισμό «φιάσκο» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. «Κλίνατε επί δεξιά» το μήνυμα του ανασχηματισμού, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ. «Σε συγκεκριμένα υπουργεία, π.χ. Εργασίας, επιλέγονται γνωστοί ‘άνθρωποι ειδικών αποστολών’, προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις περαιτέρω αντιδραστικές αλλαγές», το σχόλιο του ΚΚΕ.

 

Νέο πανεθνικό lockdown ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που πλήττει ξανά τη χώρα. Μεταξύ των μέτρων που τίθετνται σε ισχύ είναι η τηλεργασία, το κλείσιμο των σχολείων για τους περισσότερους μαθητές και η απαγόρευση κυκλοφορίας. Πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η μετάλλαξη είναι 50% και 70% πιο μεταδοτική, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να κολλήσουν τον ιό και να τον μεταδώσουν.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο οι τοπικές αρχές εντόπισαν το πρώτο κρούσμα της ιδιαίτερα μεταδοτικής «βρετανικής» μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού.

Η μετάλλαξη «προτιμά» τις ηλικίες 0-19 ετών, τονίζει ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα