back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φερέιρα: «Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει»

Διαβάστε επίσης

Ο Αμπελ Φερέιρα μετά την ήττα από την Κράσνονταρ στη Ρωσία για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, στάθηκε στην ευκαιρία που έχασε ο ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη στη Ρωσία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του «Δικεφάλου» θεωρεί πως το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και εκθείασε τη μεσοεπιθετική γραμμή της Κράσνονταρ. Ανέφερε πως θα γίνει προσπάθεια να ξεκουραστούν οι παίκτες για το Σάββατο στον Βόλο, μίλησε για τα χαμένα πέναλτι στα επίσημα ματς, ενώ περιμένει και την ένταξη των Τσόλακ και Βαγκέ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φερέιρα:

«Θεωρώ ότι η ομάδα σήμερα έκανε ένα καλό παιχνίδι, είχε τις ευκαιρίες της για να κερδίσει το παιχνίδι. Όσον αφορά στην τρίτη αλλαγή και γιατί αυτή δεν έγινε, η αλήθεια είναι ότι είχαμε στον πάγκο και τον Νινούα και τον Εσίτι για να αντικαταστήσουν τον Σβαμπ, αλλά θεωρήσαμε ότι ο παίκτης αυτός μπορούσε ακόμα να μας βοηθήσει να φτάσουμε κοντά στην αντίπαλη περιοχή, γι’ αυτό και δεν τον βγάλαμε.

Δεν θεωρώ, πάντως, ότι χάσαμε τον αγώνα, λόγω των αλλαγών. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, οι οποίες, δυστυχώς, δεν ήταν μαζί μας σήμερα».

Για την τριάδα Κλάεσον, Βάντερσον και Καμπελά, η οποία δεν έπαιξε μαζί ούτε κόντρα στη Χίμκι, ούτε σε προηγούμενα παιχνίδια: «Ξέραμε πολύ καλά ότι η μεγάλη δύναμη του αντιπάλου μας ήταν η ποιότητα που διαθέτουν αυτοί οι παίκτες, της επιθετικής γραμμής. Πρόκειται, λοιπόν, για μια ομάδα που επαφίεται πολύ στην ικανότητα αυτών των ποδοσφαιριστών, αλλά εμείς νομίζω καταφέραμε σε καλό βαθμό να εξουδετερώσουμε αυτό το ατού των αντιπάλων.

Νομίζω ότι η τακτική μας σε αυτό το κομμάτι ήταν σωστή, κάναμε πολύ καλό παιχνίδι ομαδικά και θεωρώ ότι αυτό κρίθηκε στις λεπτομέρειες».

Για το αν του έχει συμβεί ποτέ στην καριέρα του όλες οι κρίσιμες αποφάσεις να είναι εις βάρος της ομάδας του: «Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Εμείς, από τη δικιά μας πλευρά, είχαμε χαμένο πέναλτι, ο αντίπαλος από τη δικιά του είχε ένα εύστοχο πέναλτι. Είχαμε μια ευκαιρία με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι και στην επαναφορά ένα καλό σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας, ο οποίος ήταν σε πολύ καλή βραδιά. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Εμείς κάναμε ένα καλό παιχνίδι, θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αυτό που θα θέλαμε όλοι. Το ζευγάρι παραμένει ανοιχτό, έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και ευελπιστούμε να το “γυρίσουμε” στην Τούμπα».

Για το μέλλον του ΠΑΟΚ στο Champions League: «Για εμάς, το πιο σημαντικό είναι να αποκαταστήσουμε τους παίκτες που αγωνίστηκαν απόψε. Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό αγώνα για το πρωτάθλημα και όταν έρθει το δεύτερο παιχνίδι με την Κράσνονταρ θα συγκεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να την αντιμετωπίσουμε.

Όπως είχαμε αναφέρει χθες, στα θετικά σημεία της ομάδας μας είναι η μεγάλη θέληση, η φιλοδοξία, η διάθεση και το γεγονός ότι θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε στους ομίλους. Δείξαμε αυτά τα στοιχεία σήμερα, δείξαμε θράσος, μας έλειψε η αποτελεσματικότητα σε δύσκολες στιγμές, αλλά νομίζω ότι θα έχουμε περισσότερη τύχη στον επαναληπτικό και έχουμε τα στοιχεία για να είμαστε εμείς αυτοί που θα περάσουμε στους ομίλους.

Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι, το μοναδικό που μας αφήνει απογοητευμένους είναι το τελικό αποτέλεσμα, αλλά τα στοιχεία που έχει δείξει η ομάδα από την αρχή της σεζόν, θέληση, διάθεση, θράσος, φάνηκαν και σήμερα. Και να είστε σίγουροι ότι θα φανούν και στο επόμενο παιχνίδι».

Για τα χαμένα τρία πέναλτι σε επίσημα παιχνίδια και ένα σε φιλικό: «Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι εκτελεστής των πέναλτι είναι ο Πέλκας, ο οποίος, μάλιστα, δεν έχει εκτελέσει όλα τα πέναλτι που χάσαμε φέτος. Σε κάθε περίπτωση, στα πέναλτι, είναι δύο αντίπαλες δυνάμεις. Αυτός που προσπαθεί να σκοράρει και αυτός που προσπαθεί να αποκρούσει.

Πολλές φορές, όμως, ρίχνουμε το βάρος σε αυτόν που αστοχεί και δεν αποδίδουμε τα εύσημα σε αυτόν που αποκρούει. Ο Πέλκας είχε πολύ καλή απόδοση και πάλι σήμερα. Πάντως, αν χαθεί ξανά πέναλτι, θα αλλάξουμε τα πράγματα».

Για το αν υπολογίζει τον Τσόλακ και τον Βαγκέ για το δεύτερο παιχνίδι: «Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ήρθαν τώρα αυτοί οι δύο παίκτες, τώρα βρέθηκαν στη διάθεσή μας, πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται, τι ακριβώς έκαναν πριν έρθουν σε εμάς και να δούμε αν μπορούμε να τους υπολογίζουμε.

Το αληθινό ποδόσφαιρο δεν είναι play station ή Football Manager που μπορείς να βγάλεις έναν παίκτη και να βάλεις άλλον και να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι πιο ιδιόμορφο, πιο δύσκολο. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν και πρέπει να τους δούμε όλους. Για παράδειγμα, το μοντέλο παιχνιδιού στο οποίο θα πρέπει να εισαχθούν οι παίκτες, οι προσωπικές σχέσεις που πρέπει να δημιουργηθούν μεταξύ των νέων παικτών και των ήδη υπαρχόντων.

Είναι πολλοί παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμηθούν πριν πάρουμε την τελική μας απόφαση. Ξέρετε ότι είμαι προπονητής που μου αρέσει να παίρνω ρίσκα. Και αν χρειαστεί να πάρουμε ρίσκο, να είστε σίγουροι ότι θα πάρουμε».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα