back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τζίρος σε ελεύθερη πτώση για τους μικροπωλητές του Θησείου

Διαβάστε επίσης

Η πτώση του τζίρου αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα των μικροπωλητών του Θησείου. Οι μικροπωλητές μιλούν για πτώση του τζίρου που ξεπερνά συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο το 90%, ελλείψει τουριστών και λόγω κορονοϊού.

Οι μικροπωλητές τονίζουν ότι ακόμη και ο ντόπιος κόσμος αποφεύγει τον συνωστισμό στον πεζόδρομο του Θησείου, με αποτέλεσμα σε καθημερινή βάση να φεύγουν με άδεια ταμεία. Μόνο τα Σαββατοκύριακα, όπως σημειώνουν οι μικροπωλητές, καταγράφεται μια μικρή κίνηση με τον κόσμο ωστόσο να περιορίζεται σε αγορές μικρής αξίας. «Μέσα σε αυτές τις δυο μέρες μπορεί να βγάλουμε 50 ευρώ από μικροαγορές, με τους περισσότερους μάλιστα να μας κάνουν παζάρια στην τιμή ακόμη και για πράγματα αξίας πέντε ευρώ», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Το μεγάλο «αγκάθι» και το υπ´ αριθμόν ένα πρόβλημα για τους πλανόδιους μικροπωλητές του Θησείου, αποτέλεσε η περίοδος του lock down όπου η Αστυνομία λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων δεν τους επέτρεπε ούτε καν να στήσουν τους πάγκους τους. Κάποιοι στις αρχές των μέτρων αγνόησαν τα τότε μέτρα και τους επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα που μέχρι σήμερα- όπως λένε- δεν έχουν καταφέρει να τα πληρώσουν.
Αυτό που υπογραμμίζουν είναι ότι σε περίπτωση ενός νέου lock down στην Αττική, τότε αυτό θα αποτελέσει και το χαριστικό χτύπημα στην δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει τους τελευταίους μήνες λόγω κορονοϊού.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα