back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Π. Καραΐσκος: Το τρέξιμο είναι μια πολύ μοναχική διαδικασία

Διαβάστε επίσης

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Δρόμου.

Στον φετινό Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ο πρωταθλητής των αποστάσεων τερμάτισε δεύτερος στον διεθνή αγώνα, αλλά πρώτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κάνοντας και ρεκόρ διαδρομής για ‘Ελληνα αθλητή με 1 ώρα 07:45, βελτιώνοντας τη δική του προηγούμενη επίδοση.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη περιέγραψε τα συναισθήματά του για τον αγώνα που διεξήχθη υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους, κρύο και χιονόνερο.

«Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να διασχίζεις την πόλη. Περνάς από πολλά σημεία στο κέντρο της Αθήνας που δεν έχεις το χρόνο να τα παρατηρήσεις άλλες στιγμές, γιατί συνήθως κινείσαι βιαστικά με το αυτοκίνητο, το μηχανάκι ή το λεωφορείο. Νιώθεις ελευθερία, χαρά και ικανοποίηση που μπορείς να τρέξεις σε δρόμους οι οποίοι είναι άδειοι. Σε όλο το μήκος της διαδρομής, υπήρχε κόσμος που μας εμψύχωνε παρά το κρύο που επικρατούσε».

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό στιγμιότυπο, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου, παρατήρησε έναν άστεγο ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, «ξεβολεύτηκε από το χώρο του, σηκώθηκε και μας χειροκρότησε».

Τι σκέφτεται όμως ο ίδιος, κάθε φορά που αγωνίζεται;

«Για όλους όσοι κάνουμε πρωταθλητισμό, αυτό που μετράει είναι να σταθούμε υγιείς στην εκκίνηση μετά από μια δύσκολη προετοιμασία και να τερματίσουμε υγιείς. Πάντα σκεφτόμαστε το ρεκόρ και την πρώτη θέση αλλά αυτό που προέχει είναι να είμαστε γεροί. Μου είχε λείψει αυτή η διαδικασία γιατί έχασα τον Μαραθώνιο τον περασμένο Νοέμβριο λόγω κορονοϊού και όταν επανήλθα ήθελα να ξαναβρώ το ρυθμό μου και τον καλό μου εαυτό, να μπω δυναμικά στις προπονήσεις και στους αγώνες και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, όπως κάνω πάντα», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι ο Ημιμαραθώνιος έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και πλέον βάζει πλώρη για τον Μαραθώνιο: «Είχα πολύ βοήθεια σε όλη τη διάρκεια της κούρσας από τον Ρουμάνο πρωταθλητή Αλεξάντρου Κορνέσκι, τον βοήθησα κι εγώ και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα».

Εξήγησε ότι πέραν της σωματικής προετοιμασίας εν όψει ενός τόσο δύσκολου αγώνα, η ψυχική προετοιμασία είναι εξίσου σημαντική και καθοριστική.

«Η προετοιμασία είναι το πιο βασικό κομμάτι όπως και το να διαχειριστείς όλα όσα ακολουθούν, να ξεκουραστείς, να προσέξεις τη διατροφή σου. Όσο πλησιάζει η μέρα του αγώνα, υπάρχει άγχος το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσεις, να είσαι ψύχραιμος και συγκεντρωμένος. Φεύγω συνεχώς μακριά από το σπίτι μου και από τους αγαπημένους μου ανθρώπους για να κάνω προετοιμασία, πηγαίνω σε μέρη όπου μπορώ άνετα να τρέξω.

Πρέπει να αγαπάς πραγματικά και να θέλεις πολύ αυτό που κάνεις. Είναι μια πολύ μοναχική διαδικασία. Είσαι μόνος σου με τον εαυτό σου. Προσωπικά, το τρέξιμο με βοηθάει να σκεφτώ πιο σωστά, πιο ώριμα, να πάρω σωστές αποφάσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα