back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μ. Δασκαλάκη: Για όσο διαρκέσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμένουν ανοιχτές δομές όπου οι άστεγοι μπορούν να προστατευτούν

Διαβάστε επίσης

Σε διαρκή επιφυλακή παραμένει ο Δήμος Αθηναίων και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α) για την προστασία των αστέγων από το σφοδρό κύμα ψύχους που πλήττει την Αττική.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, η πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α Μελίνα Δασκαλάκη αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να μπορέσει να συνδράμει όπου απαιτείται.

«Λόγω του ψύχους, ο Δήμος Αθηναίων, έχει ανοίξει τη θερμαινόμενη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Γκράβας (Ταϋγέτου 60) καθώς και το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων (στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λιοσίων) ώστε όποιος άστεγος στην πόλη επιθυμεί, να μπορέσει να παραμείνει εκεί το βράδυ, να βρει τροφή και κουβέρτες μέχρι να περάσει η κακοκαιρία».

Υπενθύμισε ότι οι δημότες που συναντούν έναν άστεγο μπορούν να ειδοποιούν τον Δήμο Αθηναίων στο 1595, να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ 210-5246515 ή να στείλουν τη σχετική αναφορά μέσω της εφαρμογής NOVOVILLE ώστε οι ομάδες “Street Work’’, οι «φύλακες-άγγελοι» για τους άστεγους της πόλης μας, να σπεύσουν στο σημείο που βρίσκεται ο άστεγος και να τον ενημερώσουν για τη δυνατότητα που έχει να βρει καταφύγιο αυτές τις πολύ δύσκολες λόγω των καιρικών συνθηκών ημέρες.

Παράλληλα, η κ. Δασκαλάκη πρόσθεσε ότι για όσο διάστημα επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, θα παραμένουν ανοιχτές δομές και χώροι όπου οι άστεγοι μπορούν να φιλοξενηθούν, να ζεσταθούν και να προστατευτούν από το κρύο.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε προγραμματίσει πότε θα τις κλείσουμε. Κάθε μέρα αποφασίζουμε βάσει των καιρικών προγνώσεων», τόνισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα