back to top
16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Β. Ζελένσκι: Άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Διαβάστε επίσης

Την άμεση ένταξη της Ουκρανίας με βάση μια ειδική διαδικασία fast track, ζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο στόχος μας είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και κυρίως να είμαστε ίσοι. Είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι δίκαιο. Είμαι βέβαιος ότι το δικαιούμαστε», δήλωσε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα όπως ανέφερε κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες του πολέμου σκοτώθηκαν 16 παιδιά και 45 τραυματίστηκαν.

«Σώστε τις ζωές σας και φύγετε», κάλεσε ο Ουκρανός πρόεδρος τους Ρώσους στρατιώτες και πρόσθεσε ότι 4.500 Ρώσοι στρατιώτες έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί. Η Ουκρανία, είπε θα απελευθερώσει κρατούμενους με στρατιωτική εμπειρία αν επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Ο κύριος στόχος των συνομιλιών με τη Ρωσία είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι 352 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 1.684 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 116 παιδιά, έχουν τραυματισθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα