back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Παράνομες» και «ψεύτικες» οι νέες δίκες, καταγγέλλει η σύζυγός του Αλεξέι Ναβάλνι

Διαβάστε επίσης

Η Γιούλια Ναβάλναγια η σύζυγος του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, κατήγγειλε σήμερα τη «δειλία» του Κρεμλίνου μία ημέρα πριν από τη νέα δίκη σε βάρος του.

«Ακούστε, εσείς δειλοί και παλιάνθρωποι! Απαιτώ να μου επιτραπεί να παρακολουθήσω τη δίκη του συζύγου μου, έχω αυτό το δικαίωμα», έγραψε η Γιούλια Ναβάλναγια στον λογαριασμό της στο Instagram, χαρακτηρίζοντας τις νέες αυτές δίκες «παράνομες» και «ψεύτικες».

Ο 45χρονος μαχητής κατά της διαφθοράς, που πριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών, αναμένεται να δικαστεί από αύριο για δύο νέες υποθέσεις «απάτης» και «προσβολής» του δικαστηρίου. Αύριο αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου της Μόσχας μέσω βιντεοσύνδεσης, από το κελί του στο σωφρονιστικό του ίδρυμα σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από τη Μόσχα. Οι συγγενείς του λένε ότι δεν τους δόθηκε άδεια να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

«Οι άνθρωποι του Κρεμλίνου τον φοβούνται τόσο που θα είναι ο πρώτος άνθρωπος στη Ρωσία που θα δικαστεί απευθείας από τη φυλακή. Θέλουν να τον κρύψουν από όλους, τους υποστηρικτές του και τους δημοσιογράφους», πρόσθεσε η ίδια.

Σε αυτή τη νέα δίκη, οι ερευνητές κατηγορούν τον αντιφρονούντα ότι καταχράστηκε πάνω από 4,7 εκατ. δολάρια σε δωρεές που δόθηκαν προς τις οργανώσεις τους, κατηγορίες που επισύρουν ανώτατη ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Ο Ναβάλνι κινδυνεύει επίσης με έως και έξι μήνες φυλάκισης για προσβολή δικαστηρίου κατά τη διάρκεια μιας εκ των ακροαματικών διαδικασιών του τον περασμένο χρόνο.

Τον Ιούνιο του 2021, οι βασικές οργανώσεις του αντιφρονούντος, κυρίως το Ταμείο του για την καταπολέμηση της διαφθοράς (FBK), χαρακτηρίστηκαν «εξτρεμιστικές» από τη δικαιοσύνη, μια απόφαση που οδήγησε στο κλείσιμό τους και σε διώξεις σε βάρος πολλών μελών τους.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα