back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κρίσιμη η υγεία της νεαρής ραμφοφάλαινας

Διαβάστε επίσης

Η κατάσταση της υγείας του θαλάσσιου κήτους παραμένει σταθερή, αλλά κρίσιμη καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης της νεαρής ραμφοφάλαινας (Ziphius cavirostris). Χθες βράδυ σκάφη του Λιμενικού Σώματος οδήγησαν τη μικρή φάλαινα σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από την ακτή του Παλαιού Φαλήρου, μετά τη διαπίστωση των κτηνιάτρων ότι είχε αποκαταστήσει σε ικανοποιητικό βαθμό την πλευστότητα της και έδειχνε διάθεση να βγει στα ανοιχτά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το σκάφος τη συνόδευε για να την προστατεύσει από ενδεχόμενη σύγκρουση με διερχόμενα σκάφη.

Ωστόσο τα ξημερώματα η φάλαινα κατευθύνθηκε ανατολικά της Σαλαμίνας και από τις 10 το πρωί βρίσκεται σε βραχώδη περιοχή στον όρμο Σελήνια. Στο σημείο βρίσκεται ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δύτες του λιμενικού σώματος και της Lifeguard Hellas, ενώ εξειδικευμένοι κτηνίατροι χορήγησαν στο θηλαστικό ειδική φαρμακευτική αγωγή (αντιβιοτικά, κορτιζόνη, παυσίπονα).

Ή

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Το θηλαστικό έδειξε να αντιδρά καλά στη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε χθες, αλλά το γεγονός ότι επιστρέφει σήμερα στα ρηχά δεν είναι ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι πρόκειται για είδος που ζει σε μεγάλα βάθη. Παρέχουμε κάθε δυνατή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη νεαρή ραμφοφάλαινα. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το Λιμενικό, εθελοντές των ΜΚΟ, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Νατάσας Κομνηνού. Ανάλογα με την πορεία της υγείας του ζώου και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην περιοχή θα αποφασίσουμε τις επόμενες ενέργειες μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα