back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Καταιγίδες, βροχές και χιόνια σε αρκετές περιοχές, θα φέρει το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει σήμερα τη χώρα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σχεδόν σε όλη τη χώρα, και κυρίως σε Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησο και, από το βράδυ, και στο Αιγαίο. Σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις εκτιμούν ότι θα σημειωθούν στην Εύβοια αλλά και στα βόρεια της Αττικής, όμως στα ορεινά και ημιορεινά.

Στις 10 το πρωί θα συνεχιστεί στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση, με αιχμή τη διαχείριση της κακοκαιρίας. Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

“Αναμενόμενη” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή την διαχείριση της κακοκαιρίας. “Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη” είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε χθες με βουλευτές της ΝΔ, στο εντευκτήριο της Βουλής. “Εμείς εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας, κάνουμε τη δουλειά μας και απευθυνόμαστε στους πολίτες” τόνισε.

Δεκτό έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αύριο, στις 8 το πρωί. Όπως είπε, ο κ. Τασούλας, το νέο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής έγινε δεκτό καθώς η συνεδρίαση θα γίνει εκτός του ωραρίου της συνεδρίασης της ολομέλειας, επί της πρότασης δυσπιστίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες ότι θα μετακινήσει σύντομα, μικρό αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη και στις νατοϊκές συμμαχικές χώρες. Το Πεντάγωνο έχει θέσει σε ετοιμότητα σχεδόν 8.500 Αμερικανούς στρατιώτες για πιθανή ανάπτυξή τους στην Ευρώπη εν μέσω της κρίσης στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.

Χιλιάδες πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς σφοδρή καταιγίδα αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές περιοχές της χώρας, συνοδευόμενη από χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Η Νέα Αγγλία και το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, περιλαμβανομένων της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης, αναμένεται ότι θα πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία.

Σε πέντε δήμους της Αττικής σήμερα τα δωρεάν rapid tests από κινητές μονάδες υγείας του ΕΟΔΥ. Στα δημαρχεία της Καλλιθέας και του Αγίου Δημητρίου. Στο κεντρικό ΚΑΠΗ Καματερού στο δήμο Αγίων Αναργύρων, στο Πνευματικό Κέντρο “Γιάννης Ρίτσος” δίπλα στο Κολυμβητήριο στο Αιγάλεω και στον πολιτιστικό χώρο “Μάνος Λοίζος” απέναντι από το village park, στη Νίκαια.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 3 παίζουν Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης και Λαμία – ΟΦΗ και στις 5 και τέταρτο Ιωνικός – Ατρόμητος.

Και ο καιρός

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική, με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Άνεμοι βόρειοι ισχυροί και θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα