back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

“Αναμενόμενη” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή την διαχείριση της κακοκαιρίας.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη” είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε χθες με βουλευτές της ΝΔ, στο εντευκτήριο της Βουλής. “Εμείς εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας, κάνουμε τη δουλειά μας και απευθυνόμαστε στους πολίτες” τόνισε.

Η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση, θα συνεχιστεί στη Βουλή, στις 10 το πρωί. Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Δεκτό έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αύριο, στις 8 το πρωί. Όπως είπε, ο κ. Τασούλας, το νέο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής έγινε δεκτό καθώς η συνεδρίαση θα γίνει εκτός του ωραρίου της συνεδρίασης της ολομέλειας, επί της πρότασης δυσπιστίας.

Τριψήφιος παρέμεινε και το προηγούμενο 24ωρο ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 107 θανάτους. 22.362 τα νέα κρούσματα, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 605 ασθενείς.

Σε πέντε δήμους της Αττικής σήμερα τα δωρεάν rapid tests από κινητές μονάδες υγείας του ΕΟΔΥ. Στα δημαρχεία της Καλλιθέας και του Αγίου Δημητρίου. Στο κεντρικό ΚΑΠΗ Καματερού στο δήμο Αγίων Αναργύρων, στο Πνευματικό Κέντρο “Γιάννης Ρίτσος” δίπλα στο Κολυμβητήριο στο Αιγάλεω και στον πολιτιστικό χώρο “Μάνος Λοίζος” απέναντι από το village park, στη Νίκαια.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά.

Στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέλυσε τον επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, σε συνέχεια της δημοσίευσης των ετήσιων στοιχείων για τον πληθωρισμό. Ο επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Σαίτ Ερντάλ Ντινσέρ, δέχθηκε πυρά μετά τη δημοσίευση των στοιχείων στις αρχές Ιανουαρίου που έθεσαν τον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στο 36,1%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 ετών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες ότι θα μετακινήσει σύντομα, μικρό αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη και στις νατοϊκές συμμαχικές χώρες. Το Πεντάγωνο έχει θέσει σε ετοιμότητα σχεδόν 8.500 Αμερικανούς στρατιώτες για πιθανή ανάπτυξή τους στην Ευρώπη εν μέσω της κρίσης στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.

Έντονη η αντίδραση της Κομισιόν στην απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει σε εκπροσώπους θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των κρατών μελών της την είσοδο στη χώρα. “Η EE θα απαντήσει «καταλλήλως» τονίζει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, Πήτερ Στάνο.

Στα βαθιά, οδηγήθηκε χθες βράδυ από διασώστες ο ζιφιός που είχε προσεγγίσει τις ακτές του Αλίμου. Το θαλάσσιο κήτος ανταποκρίθηκε στη φαρμακευτική αγωγή και έπλεε ικανοποιητικά. Οι άνθρωποι, που έδωσαν αγώνα για να διασώσουν το θηλαστικό, του έδωσαν το συμβολικό όνομα «Σωτήρης». Σκάφη του Λιμενικού και εθελοντές θα παρακολουθούν τις κινήσεις του και αν προσαράξει και πάλι, θα επέμβουν αμέσως. Πάντως, σύμφωνα με την καθηγήτρια Κτηνιατρικής στο Αριστοτέλειο, Νατάσα Κομνηνού, αν επιστρέψει στα ρηχά, τότε τα νέα δεν θα είναι καλά.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 75-63 της Μπασκόνια.

Και ο καιρός

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική, με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Άνεμοι βόρειοι ισχυροί και θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα