back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Για νέα κακοκαιρία από απόψε προειδοποιεί σε έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα κεντρικά και τα νότια της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Με ανακοινώσεις τους, τόσο η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. όσο και η Νέα Οδός συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

« Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εμείς εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας, κάνουμε τη δουλειά μας και απευθυνόμαστε στους πολίτες», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία που είχε στο εντευκτήριο της Βουλής με βουλευτές του κόμματος. Νωρίτερα παρακολούθησε στην αίθουσα της Ολομέλειας την ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Την Κυριακή η Βουλή θα εκφράσει την δυσπιστία της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Άσφαιρη πρωτοβουλία» χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν άσκησε κριτική στην Αττική Οδό. Παραδέχθηκε πάντως λάθη και αστοχίες στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό αλλά και στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, εξαπέλυσε νωρίτερα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης για την διαχείριση της κακοκαιρίας είναι βαριά και δεν μπορεί να μοιραστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, ανήκει εξ ολοκλήρου στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης.

Άσφαιρη χαρακτήρισε την κριτική τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΙΝΑΛ προς την κυβέρνηση, ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

« Τα ρίξατε όλα στον Πατούλη και νομίζετε ότι ξεχρεώσατε», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση.

Εκ μέρους του ΜέΡΑ 25, η Σοφία Σακοράφα χαρακτήρισε ατελέσφορες τις προτάσεις δυσπιστίας, λέγοντας ότι «οι ψευτοαντιπαραθέσεις δεν ενδιαφέρουν κανέναν, εκτός από τους νομείς της εξουσίας».

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις δέκα το βράδυ της Κυριακής με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Στις 8 το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, μετά από αίτημα του Κώστα Σκανδαλίδη να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση εκτός ωραρίου Ολομέλειας.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, συγκεκριμένα 107 έχασαν το τελευταίο 24ωρο τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού. Άνοδος σημειώθηκε και στα κρούσματα που μετρώνται σε 22.362 εκ των οποίων 7.183 αφορούν παιδιά. 605 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που προβλέπει έως και ισόβια κάθειρξη σε καθ’ έξιν παιδόφιλους, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για βίαιες πράξεις κατά ανηλίκων, όπως και για όσους άσκησαν πρώτη φορά βία εις βάρος δύο ή περισσότερων παιδιών.

Αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν εκατοντάδες πτήσεις και προειδοποίησαν για αναμενόμενα προβλήματα το Σαββατοκύριακο εξαιτίας του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας με ισχυρούς ανέμους και σφοδρές χιονοπτώσεις, στις βορειοανατολικές και μεσοατλαντικές πολιτείες.

Στην Αθλητική επικαιρότητα..

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 75-63 της Μπασκόνια για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, αύριο, στην Αττική. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, έως 8 μποφόρ στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου – 5 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα