back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ψηφιακή κάρτα εργασίας από τον Ιούνιο σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

Διαβάστε επίσης

Με τους κλάδους των τραπεζών και των super market, θα γίνει η έναρξη της χρήσης της ψηφιακής κάρτας εργασίας τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Μέχρι τότε βέβαια θα έχουν προηγηθεί τα στάδια της μελέτης της εν λόγω προσπάθειας, αλλά και της διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των ανωτέρω κλάδων.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και στην Ομάδα Έργου που έχει επιφορτιστεί με την υλοποίηση του έργου, τέθηκε το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη λειτουργίας. Αυτό είναι:

· Η μελέτη για την αρχιτεκτονική της ψηφιακής κάρτας θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο.

· Εντός του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει διαβούλευση με τους εργοδότες και τους εργαζόμενους στους κλάδους των Τραπεζών και των Σούπερ Μάρκετ, καθώς και με φορείς. Η διαβούλευση ξεκινά από τους συγκεκριμένους κλάδους καθώς έχουν πολύχρονη εμπειρία στην εφαρμογή ψηφιακών συστημάτων ωρομέτρησης και παρουσιολογίου και θα είναι από τους πρώτους στους οποίους θα εισαχθεί η ψηφιακή κάρτα.

· Τον Ιούνιο του 2022 θα ξεκινήσει η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας από τον κλάδο των Τραπεζών και τα Σούπερ Μάρκετ, η οποία στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλους τους κλάδους (μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις).

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα