back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατ’ οίκον θα παραδίδονται από τη Δευτέρα τα αντιικά χάπια κατά του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Τα αντιικά χάπια κατά της COVID-19 θα ξεκινήσουν να διανέμονται από τη Δευτέρα σε άτομα άνω των 18 ετών και με υποκείμενα νοσήματα. Οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν θετικό rapid test ή PCR και τα φάρμακα θα παραδίδονται κατ΄ οίκον.

Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, στο υπουργείο Υγείας.

150.000 ενεργά κρούσματα

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε από την πλευρά της πως τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 150.000 σε όλη τη χώρα και σταθερά υψηλά παραμένουν οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι.

Με την Όμικρον ο ιός μας έδειξε ότι ήρθε για να μείνει, είπε η κα. Παπαευαγγέλου.

Η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να υφίσταται, με 5.000 νοσηλευόμενους και πληρότητα 57% στις απλές κλίνες και 85% σε κλίνες ΜΕΘ.

Όπως είπε, 8 στους 10 ασθενείς με CΟVΙD που εισάγονται στα νοσοκομεία έχουν τη μετάλλαξη Όμικρον. Το 25% των εισαγωγών στα νοσοκομεία αφορά άτομα με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Προειδοποίησε, δε, πως η λοίμωξη από Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα και πρόβλεψε πως τις επόμενες μέρες θα μειωθούν οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι.

Ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως την τελευταία εβδομάδα υπήρξε μείωση κατά 5% των κρουσμάτων και κατά 6% των θανάτων. Οι νέες εισαγωγές μειώθηκαν κατά 15%.

Τους επόμενους μήνες θα περάσουμε αργά στο “μετα-πανδημικό στάδιο” ενώ κάλεσε τους πιο ηλικιωμένους να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου. «Το εμβόλιο είναι θέμα ζωής και θανάτου», κατέληξε ο κ. Γ. Μαγιορκίνης.

Δύο κρούσματα Όμικρον 2 στην Ελλάδα

Κατά την ενημέρωση ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως υπάρχουν περισσότερα από δύο κρούσματα Όμικρον 2 στην Ελλάδα, χωρίς σημαντική τάση αύξησης, όπως αυτή που καταγράφεται στη Δανία. “Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι θάνατοι από Όμικρον”, υπογράμμμισε.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα