back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ηλ. Αποστολόπουλος: Δύσκολη η κατάσταση στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, μέχρι αύριο θα έχει καθαριστεί από το χιόνι

Διαβάστε επίσης

«Η κατάσταση στην περιοχή μας, μετά την κακοκαιρία και την χιονόπτωση δεν είναι καλή. Έχουμε ακόμα πάρα πολλά σημεία που χρειάζεται να γίνει εκχιονισμός. Δουλεύουν εννέα μηχανήματα αυτή τη στιγμή στην πόλη, τρία εκ των οποίων ανήκουν στον Δήμο και τα υπόλοιπα τα έχουμε μισθώσει. Είναι πολύ μεγάλη η ποσότητα του χιονιού που έπεσε και έχει γίνει πάγος που είναι δύσκολο να φύγει με αποτέλεσμα να καθυστερεί πολύ ο  εκχιονισμός», δήλωσε ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού και μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι σε κάποια σημεία υπάρχουν προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση.

Ωστόσο, τόνισε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να έχει καθαρίσει το μεγαλύτερο κομμάτι του Δήμου, εκτιμώντας ότι «αύριο, Παρασκευή, ο Δήμος θα είναι καθαρός».

Ο κ. Αποστολόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης τέτοιων φαινομένων, με έγκαιρο και οργανωμένο σχεδιασμό και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της Περιφέρειας, των Δήμων και της πολιτείας, γενικότερα.

«Χρειάζεται όλοι μαζί να ξαναδούμε τον σχεδιασμό μας. Οι αστικοί Δήμοι θα πρέπει να αλλάξουμε όλο τον τρόπο λειτουργίας μας και να προμηθευτούμε άλλα μηχανήματα. Δεν έχουμε όλοι οι δήμοι εκχιονιστικά. Χρησιμοποιούμε τα μηχανήματα που έχουμε για άλλες δουλειές και τα κάνουμε εκχιονιστικά. Όμως, για παράδειγμα, στους δικούς μας δρόμους και γενικότερα σε στενούς δρόμους δεν μπορεί να περάσει ένα Unimog που είναι καθαρά εκχιονιστικό μηχάνημα».

Τέλος, πρόσθεσε: «Προσωπικά, συμμετείχα μόνο σε μια σύσκεψη της Περιφέρειας για το αν θα κλείσουν ή όχι τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας και σε καμία άλλη. Ούτε το αρμόδιο Υπουργείο μας κάλεσε να δούμε από κοινού και οργανωμένα από πριν τι θα κάνουμε. Αυτό θα  πρέπει να αλλάξει. Να προετοιμαζόμαστε εγκαίρως και όχι όταν συμβαίνει το φαινόμενο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα