back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Άνοιξαν τμήματα της Αττικής οδού ωστόσο παραμένουν ακόμα δεκάδες οχήματα που δεν τα έχουν παραλάβει οι οδηγοί τους, ενώ η εταιρία κάνει λόγο για πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας από αυτή την ώρα.

Η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται χωρίς διόδια ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Καθαρό το κεντρικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο του Δήμου Αθηναίων. Τα συνεργεία του δήμου έχουν ρίξει 240 τόνους αλατιού στους δρόμους του κέντρου και στις γειτονιές, ενώ δίνουν βάρος στην διάνοιξη των μικρών δρόμων. Την ίδια στιγμή 57 συνεργεία και 213 εργαζόμενοι μαζεύουν τα δεκάδες πεσμένα δέντρα και κλωνάρια.

Τηλεργασία σήμερα στο Δημόσιο, ισχυρή σύσταση για εργασία από το σπίτι όπου είναι εφικτό και στον ιδιωτικό τομέα.

Σήμερα και αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία, που θα συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα, ενώ δεν θα επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier). Οι λαϊκές αγορές στην Αττική θα λειτουργήσουν μόνο εφόσον αυτό είναι εφικτό και κυρίως στα όρια του Δήμου Αθηναίων.

Με μειωμένο προσωπικό θα λειτουργήσουν οι εφορίες. Oι ΔΟΥ Κηφισιάς, Ψυχικού, Παλλήνης, Χολαργού, Αμαρουσίου και ΙΒ Αθηνών θα ανοίξουν στις 10:00.

Να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα και να υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία πριν από τη μετάβασή τους σε αυτά καλεί τους συναλλασσόμενους η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Όσοι δεν προσέλθουν θα λάβουν sms για νέο ραντεβού.

Ερχεται νέα κακοκαιρία με χιόνια και βροχές. Μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το Σάββατο θα εκδηλωθούν ξανά χιονοπτώσεις στην Αττική, που ωστόσο δεν θα είναι συγκρίσιμες με αυτές που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα.

Στις 17.960 οι νέες λοιμώξεις κορονοϊού. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 115 άνθρωποι, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ είναι 646.

Η επόμενη παραλλαγή που θα μας απασχολήσει θα είναι πιο μεταδοτική από την Όμικρον, εκτιμούν οι ειδικοί του ΠΟΥ προειδοποιώντας ότι η τωρινή ενθαρρυντική κατάσταση δεν είναι λόγος εφησυχασμού.

Έως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών και ρυθμίσεων προς τον ΕΦΚΑ.

Η Ουάσιγκτον «καταδικάζει» την εκτόξευση δύο νέων βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, τονίζοντας πως η δοκιμή παραβιάζει σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική, με βοριάδες ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. 2 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα