back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Περού: Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια τα κρούσματα του νέου κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Στο Περού ξεπεράστηκε χθες Τρίτη το όριο των τριών εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με άλλα λόγια έχει προσβληθεί πλέον από τον ιό περίπου το 10% του πληθυσμού, εν μέσω του τρίτου κύματος που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Όμικρον.

Σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας, έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 3.020.756 μολύνσεις και 204.587 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Στα πρόσωπα που μολύνθηκαν το τελευταίο διάστημα φιγουράρει η Μίρτα Βάσκες, η δεύτερη τη τάξει στην περουβιανή κυβέρνηση. Άλλοι τέσσερις υπουργοί, ανάμεσά τους ο υπουργός Υγείας, επίσης μολύνθηκαν.

Ο υπουργός Υγείας Ερνάντο Σεβάγιος, είπε το σαββατοκύριακο πως η Όμικρον προκαλεί πλέον το 95% των κρουσμάτων στη Λίμα, όπου ζει το ένα τρίτο του πληθυσμού, και το 92% σε εθνική κλίμακα.

«Εκτιμάμε ότι αυτή η εξάπλωση (…) θα συνεχιστεί τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου κι ενός μέρους του Μαρτίου», τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό RPP.

Στα περουβιανά νοσοκομεία νοσηλεύονταν χθες 6.982 ασθενείς με την COVID-19, διπλάσιοι από ό,τι έναν μήνα πριν, πάντως πολύ λιγότεροι από το ρεκόρ (15.547 ασθενείς) που είχε καταγραφεί την 20ή Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με τις αρχές, η εκστρατεία εμβολιασμού που άρχισε την 9η Μαρτίου 2021 επέτρεψε σε όσους μολύνονται από την παραλλαγή Όμικρον να παρουσιάζουν πολύ πιο ελαφριά συμπτώματα απ’ ό,τι αν δεν είχαν εμβολιαστεί.

Το 80% του πληθυσμού άνω των 12 ετών (22 εκατ.) έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 26% του πληθυσμού-στόχου έχει πλέον λάβει τρίτη, αναμνηστική δόση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το Περού καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας της COVID-19 στον κόσμο –6.199 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων–, κατά τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα