back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Αυστραλία συμπληρώνει 2 χρόνια πανδημίας με υψηλό αριθμό θανάτων

Διαβάστε επίσης

Η Αυστραλία κατέγραψε σήμερα έναν από τις υψηλότερους της αριθμούς θανάτων λόγω της COVID-19 σε μία ημέρα καθώς η έξαρση του ιδιαιτέρως μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον σάρωσε τη χώρα που συμπληρώνει δύο χρόνια από την πρώτη της μόλυνση με κορονοϊό.

Αν και οι πολιτείες και τα εδάφη της Αυστραλίας απoφεύγουν την επιστροφή στα lockdowns που καθόρισαν την απάντηση της χώρας απέναντι στην πανδημία, η πολυπληθέστερη πολιτεία, η Νέα Νότια Ουαλία, παρέτεινε την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά ένα μήνα, σε μια ένδειξη της συνεχούς αναταραχής που έχει προκαλέσει ο ιός.

Η ίδια πολιτεία, που τον Οκτώβριο βγήκε από τρεις και πλέον μήνες σκληρού lockdown, είχε δεσμευθεί να μην επιστρέψει ποτέ σε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης καθώς ο πληθυσμός της πέτυχε τον στόχο για ποσοστό εμβολιασμού άνω του 90%. Η Όμικρον είχε ως αποτέλεσμα τα ποσοστά θανάτων και μολύνσεων της COVID-19 στη χώρα να διπλασιαστούν σε μερικές εβδομάδες.

Η Αυστραλία κατέγραψε 75 θανάτους την προηγούμενη ημέρα, λιγότερους από το υψηλότερο ημερήσιο σύνολο των 80 νεκρών την προηγούμενη εβδομάδα αλλά από τους χειρότερους απολογισμούς της πανδημίας. Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν στη Νέα Νότια Ουαλία και τη γειτονική Βικτόρια, όπου βρίσκονται το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη και κατοικούν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Αυστραλίας.

Ωστόσο, οι αρχές είπαν ότι η έξαρση της Όμικρον φαίνεται να έχει φθάσει στην κορύφωσή της. Οι αριθμοί των ημερήσιων κρουσμάτων ήταν αυξημένοι σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα αλλά οι νοσηλείες φαίνεται να σταθεροποιούνται καθώς περισσότεροι Αυστραλοί κάνουν την ενισχυτική τους δόση, σύμφωνα με τις αρχές.

Η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας κατέγραψε πέντε θανάτους αλλά τον χαμηλότερο της αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή τους έτους και ο πολιτειακός πρωθυπουργός Στίβεν Μάρσαλ δήλωσε σε δημοσιογράφους πως «είμαστε απολύτως χαρούμενοι με αυτόν τον αριθμό».

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα