back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται ως αυτή την ώρα η επιχείρηση, με τη συνδρομή του στρατού, για τον απεγκλωβισμό οδηγών στην Αττική οδό. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τούς δόθηκαν τρόφιμα, νερό και κουβέρτες. Οι άνδρες του στρατού με εντολές της Αστυνομίας οδηγούν τους πολίτες σε σημεία που τους έχει υποδείξει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ το ΕΚΑΒ φροντίζει για την παροχή πρώτων βοηθειών ή τη διακομιδή ασθενών όπου κρίνεται απαραίτητο.

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε ο γολγοθάς στην Αττική Οδό. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε έρευνα για τα αδικήματα της διατάραξης ή παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Ευθύνες στην Αττική οδό επέρριψε και ο αρμόδιος Υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης. Η εταιρία ζήτησε συγγνώμη από τους οδηγούς για την ταλαιπωρία και επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή γεγονότα.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στην Αττική μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων, σύμφωνα με οδηγία της τροχαίας. Έκκληση για πλήρη αποφυγή των μη αναγκαίων μετακινήσεων απευθύνουν οι αρχές.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τις πρωινές ώρες λεωφορεία και τρόλεϊ. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ όταν καταστεί εφικτό, προτεραιότητα θα δοθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας καθώς και σε βασικές οδικές αρτηρίες.

Μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας φτάνει το μετρό, από τον Πειραιά μέχρι την Αττική λειτουργεί ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Στις 8 το πρωί το πρώτο δρομολόγιο του τραμ.

Ρολά κατεβάζει σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες, Σποράδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Κλειστό θα είναι και το λιανεμπόριο, εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, που θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις έξι το απόγευμα, ενώ το ωράριό τους, αναλόγως των συνθηκών, μπορεί να αναπροσαρμοστεί. Ανοιχτά και τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Σε 24ωρη λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή 1595 του δήμου Αθηναίων για όσους έχουν ανάγκη συνδρομής. Ανοιχτές παραμένουν οι θερμαινόμενες αίθουσες στο πολιτιστικό κέντρο Γκράβας, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων καθώς και στη Λέσχη Φιλίας Νέου Κόσμου.

Στο μέτωπο της πανδημίας 19.075 ήταν χθες τα νέα κρούσματα κορονοϊου, με ποσοστό θετικότητας 17,82%. 111 ασθενείς κατέληξαν, 655 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Εξαιτίας της κακοκαιρίας, αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι και για σήμερα εμβολιασμοί σε Αττική και Εύβοια. Οι πολίτες θα πρέπει επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους.

393 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία. Πρόκειται για τον χειρότερο απολογισμό 24ώρου από τον περασμένο Απρίλιο. Από την αρχή της πανδημίας η Γαλλία αριθμεί συνολικά 101.723 θύματα.

Η Γερμανία επεκτείνει τα ισχύοντα μέτρα κατά της πανδημίας, καθώς η επιτροπή των ειδικών προειδοποίησε πως η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον θα μπορούσε να φέρει σε οριακό σημείο κρίσιμες υποδομές.

Είναι εφικτό να τερματιστεί η οξεία φάση της πανδημίας φέτος, παρά το γεγονός ότι η νόσος προκαλεί έναν θάνατο κάθε 12 δευτερόλεπτα παγκοσμίως, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Καταβάλλονται σήμερα οι συντάξεις στους δικαιούχους με ΑΜΚΑ που λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

«Οποιαδήποτε περαιτέρω ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας θα είχε υψηλό κόστος». Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το ΝΑΤΟ, λίγο μετά την τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Πολωνίας, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Κοριτσάκι οκτώ ετών, που είχε μεταναστεύσει πρόσφατα στις ΗΠΑ, σκοτώθηκε στο Σικάγο κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών, γεγονός που συγκλόνισε την κοινή γνώμη στην αμερικανική μεγαλούπολη.

ΚΑΙΡΟΣ

Πυκνή χιονόπτωση και παγετός σήμερα στην Αττική. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά από το μεσημέρι. Οι βοριάδες θα φθάνουν τοπικά στα ανατολικά τα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 0 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

2 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα