back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Με κυβερνητική εντολή, σε γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κηρύσσονται αύριο η Αττική, Η Βοιωτία, η Εύβοια, ιο Κυκλάδες, οι Σποράδες η Κρήτη και τα νησιά του Νότιου Αιγαίου, εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας. Εξαιρούνται καταστήματα διατροφής, φαρμακεία, δομές υγείας και πρατήρια υγρών καυσίμων. Επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις, η πυροσβεστική και όλες οι υπηρεσίες και δομές που είναι απαραίτητες για την ασφάλεια του κράτους και την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Από έξι σημεία – Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία – ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των εκατοντάδων οδηγών και επιβατών των οχημάτων που βρίσκονται ακινητοποιημένα πάνω από 10 ώρες στην Αττική Οδό. Επιχειρούν μηχανήματα και έμψυχο δυναμικό του στρατού, της περιφέρειας Αττικής, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού.. Οι επιχειρήσεις αφορούν στον απεγκλωβισμό ΜΟΝΟ των επιβαινόντων στα αυτοκίνητα, οι οποίοι εφόσον το επιθυμούν θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία τα οποία έχει μισθώσει η Πολιτική Προστασία. Επί ποδός το ΕΚΑΒ και οι Δομές Υγείας για την παροχή βοήθειας όπου κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Στυλιανίδης..

«Η προσπάθεια εντείνεται ώστε να είναι ανοιχτά τα νοσοκομεία και οι δρόμοι, συνεργαζόμαστε και με το ΕΚΑΒ. Αυτή τη στιγμή συντονισμένα θα μπορέσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν», επισήμανε κατά τη διάρκεια της ίδιας ενημέρωσης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, για τα αδικήματα της διατάραξης ή παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Ευθύνες από την Αττική Οδό απέδωσε και ο αρμόδιος Υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης. Η Αττική Οδός, από πλευράς της, ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς για την ταλαιπωρία. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ‘’θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της’’..

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Πενταγώνου μετά από έξι και πλέον ώρες ταλαιπωρίας.. Παραμένουν τα προβλήματα στο ύψος του Νομισματοκοπείου και τη διασταύρωση με Γέρακα.

Κλειστή παραμένει η Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών. Από το ίδιο ύψος κλειστή παραμένει και η άνοδος του Κηφισού. Με δυσκολία παραμένει ανοιχτή η Λεωφόρος Μαραθώνα.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ καταγράφονται σε Ραφήνα, Ν. Βουτζά, Μάτι κι Νέα Μάκρη, σε τμήματα της Κηφισιάς, του Ν. Ηρακλείου και του Ψυχικού. Επίσης στο Γραμματικό, στον Διόνυσο, στο Μαραθώνα, το Κάτω Σούλι, καθώς και σε οικοδομικά τετράγωνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, το Χαλάνδρι και τα Βριλήσια.

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Αυστηρή κριτική από την αντιπολίτευση..

‘’Με χιόνια, με πυρκαγιά, με βροχή 2,5 χρόνια τώρα επιτελικό μπάχαλο και πάντα κάποιος άλλος φταίει΄΄ σχολίασε με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

‘’Χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται στην Αττική οδό και αλλού από το ανεπαρκές επιτελικό κράτος της ΝΔ. Δεν υπήρξε ουσιαστική προετοιμασία παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις’’ σχολίασε ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάχη με το χρόνο και την χιονόπτωση δίνει το σύνολο του μηχανισμού του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να μείνουν ανοιχτές ΟΛΕΣ οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης καθώς και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν σε νοσοκομεία και άλλες κρίσιμες δομές, είπε μιλώντας στον σταθμό μας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους κατοίκους της πρωτεύουσας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και σε κάθε περίπτωση να κινούνται ΜΟΝΟ με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο Δήμος Αθηναίων κρατά σε 24ωρη λειτουργία την τηλεφωνική γραμμή 1595 για όσους έχουν ανάγκη συνδρομής. Ανοιχτές παραμένουν οι θερμαινόμενες αίθουσες στο πολιτιστικό κέντρο Γκράβας, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων καθώς και στη Λέσχη Φιλίας Νέου Κόσμου.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται 10 οχήματα με τετρακίνηση που διάθεσε η περιφέρεια Αττικής για την διευκόλυνση της πρόσβασης ασθενών σε Νοσοκομεία.

Τη δυνατότητα φιλοξενίας σε ξενοδοχεία δίνει η Πολιτική Προστασία σε πολίτες με μόνιμη κατοικία εκτός Αττικής που αδυνατούν να επιστρέψουν στις οικίες τους. Επικοινωνία στα τηλέφωνα 213-133 10 38……………… 213-133 12 10 και 213- 133 12 16

Για πολύ δύσκολη νύχτα, με πυκνή χιονόπτωση και παγετό προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο με την ίδια ένταση έως το μεσημέρι, οπότε και αναμένεται να εξασθενίσουν.

Στα αθλητικά νέα.. Η ΕΠΟ προσανατολίζεται να αναβάλει την προγραμματισμένη για την Τετάρτη ρεβάνς Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ λόγω των καιρικών συνθηκών που εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Στο μέτωπο του κορωνοϊου.. 111 άτομα κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο. Από επιπλοκές της νόσου. Στους 655 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς covid. Τα κρούσματα είναι 19.075 από τα οποία τα 6.220 εντοπίζονται στην Αττική και 1.818 στη Θεσσαλονίκη. Εξαιτίας της κακοκαιρίας, αναβάλλονται οι εμβολιασμοί σε Αττική και Εύβοια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα