back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Aνοιχτή Πόλη: Έλλειμμα φροντίδας στις “πίσω” γειτονιές

Διαβάστε επίσης

Να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες παρεμβάσεις στην οδό Ταυγέτου στο Γαλάτσι προκειμένου ο δρόμος να είναι ασφαλής για τους εκατοντάδες μαθητές που τον διασχίσουν καθημερινά, ζητά η Ανοιχτή Πόλη.

Μάλιστα, σε συνεννόηση με τους κατοίκους και συλλόγους της περιοχής, θα θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ασφάλεια στους δρόμους για όλες τις γειτονιές

Το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα με θύμα 4χρονο παιδί, έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο και τα σχολεία της Γκράβας, αναδεικνύει με τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που βιώνουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι των «πίσω» γειτονιών, εκεί όπου το έλλειμμα φροντίδας από τη δημοτική αρχή συντηρεί συνθήκες που θέτουν απειλές στους κατοίκους.

Το πρόβλημα που υπήρχε στο σημείο ήταν γνωστό και είχε επισημανθεί από τους κατοίκους, όμως χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Η Ταϋγέτου είναι μια κεντρική οδός που περνάει μπροστά από τα σχολεία της Γκράβας και η έλλειψη μέτρων προστασίας θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά καθημερινά. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να φροντίσει να γίνει ένας ασφαλής δρόμος για τους μαθητές και για τους κατοίκους της περιοχής είτε είναι περιπατητές είτε χρήστες των άλλων λειτουργιών του συγκροτήματος, όπως του πρασίνου, της παιδικής χαράς, του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου και των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Είναι άμεση ανάγκη να μετατραπεί η οδός σε ασφαλή δρόμο και γι’ αυτό χρειάζεται να παρθούν μέτρα όπως να υπάρξει επαρκής φωτισμός, τακτική σήμανση των διαβάσεων, και των άλλων σημάνσεων για τον περιορισμό της ταχύτητας, εφαρμογή μικρότερου δυνατού ορίου ταχύτητας, σαμαράκια, προστατευτικά πεζοδρομίου σε όλο το μήκος των σχολείων, διαπλάτυνση πεζοδρομίων όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς και να εξεταστεί η διέλευση του λεωφορείου 054 από άλλη διαδρομή.

Η Ανοιχτή Πόλη, σε συνεννόηση με τους κατοίκους και συλλόγους της περιοχής, θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και θα ζητήσει όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη θλιβερών περιστατικών.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα