back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Πυκνές χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» που σαρώνει τη χώρα από χθες το βράδυ. Απόψε στην Αττική καταγράφονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να δείχνει κάτω από το μηδέν στα βόρεια του νομού. Οι δρόμοι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και τις γύρω περιοχές είναι παγωμένοι, ενώ λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και στα δυο ρεύματα.

Κοντά στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός συζήτησε μαζί τους τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και το θέμα του εμβολιασμού τους . Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και άλλων οργανώσεων που διένειμαν στο σημείο ζεστά γεύματα, κουβέρτες και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους καθώς και τους γιατρούς από τους «Γιατρούς του Κόσμου» για την προσφορά τους. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε, επίσης, με αστυνομικούς και λιμενικούς που εκτελούν τη βάρδια τους . Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Εθνική Στρατηγική για τους αστέγους τίθεται ως στόχος η εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026 ενώ ξεκινά η καταγραφή τους σε όλη την επικράτεια στο μητρώο αστέγων. Ταυτόχρονα, με το ειδικό πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία», σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προβλέπεται εξασφάλιση στέγης και δημοτικής εργασίας. Σε αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 600 νοικοκυριά.

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Αθηναίων . Σύμφωνα με ανακοίνωσή του οι υπηρεσίες για την ασφάλεια των πολιτών και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα θα βρίσκονται επί ποδός όλο το 24ωρο. Ειδική μέριμνα για τους άστεγους με τρεις θερμαινόμενες αίθουσες. Στο Πολιτιστικό κέντρο Γκράβας, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων -Αχαρνών και Λιοσίων και στη Λέσχη Φιλίας στον Νέο Κόσμο. Παράλληλα αυξάνονται οι επιτόπιες παρεμβάσεις του Streetwork στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους υπενθυμίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αφορμή την επικράτηση αντίξοων καιρικών συνθηκών σε όλη τη χώρα.

Για μέτρα στήριξης στο ρεύμα έκανε λόγο σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ. «Έχουμε λάβει γενναία μέτρα στήριξης στο ρεύμα και θα συνεχίζουμε να λαμβάνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί» επισήμανε ο υπουργός

Στο μέτωπο του κορωνοϊού

Σε τροχιά σταθεροποίησης με τάσεις αποκλιμάκωσης εξακολουθεί να βρίσκεται ο δείκτης της διασποράς κρουσμάτων κορωνοϊού

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 18.333 νέα κρούσματα . Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 73 ενώ Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 668. Στην Αττική εντοπίστηκαν 7.001 κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 1.621 και στην Κρήτη 1.601.

Διευκρινήσεις σχετικά με την υποπαραλλαγή Όμικρον έδωσε ο ΕΟΔΥ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: “Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον και κατά συνέπεια δεν συντρέχει λόγος διαφορετικής συμπεριφοράς από μέρους των πολιτών”.

Ψυχραιμία συνέστησε για την υποπαραλλαγή του κορωνοϊού, η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος , Σταματούλα Τσικρικά. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι “πρέπει να περιμένουμε καθώς είναι ακόμη νωρίς, για να γνωρίζουμε το πως κινείται η Όμικρον 2”. Προς το παρόν στην Ελλάδα έχουν ταυτοποιηθεί δύο περιστατικά της Όμικρον 2.

Συνεχίζεται έως και τη Δευτέρα, από τα φαρμακεία η δωρεάν διάθεση των self test μαθητών και εμβολιασμένων εκπαιδευτικών για τις επόμενες εβδομάδες.

Τρεις άνδρες τραυματίστηκαν οι δύο σε σοβαρή κατάσταση μετά από πυροβολισμούς που έπεσαν έξω από φούρνο στην οδό Προόδου στην περιοχή της Βούλας. Σύμφωνα με την Αστυνομία μια παρέα 4 ατόμων πήγε να πάρει καφέ στο φούρνο. Αποχωρώντας διαπληκτίστηκαν με άλλα άτομα που βρίσκονταν στο κατάστημα . Ο ένας έβγαλε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί. Στη συνέχεια όλα τα άτομα που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο τράπηκαν σε φυγή.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στους “16” του Αυστραλιανού Όπεν προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς καθώς επικράτησε με 3-1 σετ του Γάλλου, Μπενουά Περ.

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά ο Αμερικανός, Τέϊλορ Φριτζ.

Στους 16 και η Μαρία Σάκκαρη η οποία ξημερώματα Κυριακής θα αντιμετωπίσει την αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα.

Για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:

ΟΦΗ- Παναιτωλικός 2-4

Ιωνικός – Παναθηναϊκός. 0-1

Και ο καιρός….

Βροχές αλλά και χιονόνερο για αύριο στην Αττική , χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα