back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Δύο άνδρες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο Ασκληπιείο της Βούλας μετά από πυροβολισμούς που έπεσαν έξω από φούρνο στην οδό Προόδου στην περιοχή της Βούλας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ ατόμων. Στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνδρες , ενώ οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο έχει εντοπιστεί και ένα μαχαίρι.

Σε τροχιά σταθεροποίησης με τάσεις αποκλιμάκωσης εξακολουθεί να βρίσκεται ο δείκτης της διασποράς κρουσμάτων κορωνοϊού

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 18.333 νέα κρούσματα κορωνοϊού Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 73 ενώ Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 668. Στην Αττική εντοπίστηκαν 7.001, στη Θεσσαλονίκη 1.621 και στην Κρήτη 1.601.

Διευκρινήσεις σχετικά με την υποπαραλλαγή Όμικρον έδωσε ο ΕΟΔΥ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: “Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον και κατά συνέπεια δεν συντρέχει λόγος διαφορετικής συμπεριφοράς από μέρους των πολιτών”.

Ψυχραιμία συνέστησε για την υποπαραλλαγή του κορωνοϊού, η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος , Σταματούλα Τσικρικά. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι “πρέπει να περιμένουμε καθώς είναι ακόμη νωρίς, για να γνωρίζουμε το πως κινείται η Όμικρον 2”. Προς το παρόν στην Ελλάδα έχουν ταυτοποιηθεί δύο περιστατικά της Όμικρον 2.

Συνεχίζεται έως και τη Δευτέρα, από τα φαρμακεία η δωρεάν διάθεση των self test μαθητών και εμβολιασμένων εκπαιδευτικών για τις επόμενες εβδομάδες.

Στο μέτωπο της κακοκαιρίας

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» στη χώρα, με πυκνές χιονοπτώσεις, καταιγίδες, ψύχος και θυελλώδεις ανέμους. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκονται Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, ωστόσο προβλήματα εντοπίζονται και νοτιότερα. Στα «λευκά» και τα ορεινά της Αττικής, ενώ νιφάδες πέφτουν ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ. Κλειστό για τα φορτηγά είναι και τμήμα της παλαιάς Εθνικής Οδού, Αθηνών – Θήβας, προς Θήβα.

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Αθηναίων. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του οι υπηρεσίες για την ασφάλεια των πολιτών και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα θα βρίσκονται επί ποδός όλο το 24ωρο. Ειδική μέριμνα για τους άστεγους με τρεις θερμαινόμενες αίθουσες. Στο Πολιτιστικό κέντρο Γκράβας, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων -Αχαρνών και Λιοσίων και στη Λέσχη Φιλίας στον Νέο Κόσμο. Παράλληλα αυξάνονται οι επιτόπιες παρεμβάσεις του Streetwork στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους υπενθυμίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αφορμή την επικράτηση αντίξοων καιρικών συνθηκών σε όλη τη χώρα.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στους “16” του Αυστραλιανού Όπεν προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς καθώς επικράτησε με 3-1 σετ του Γάλλου, Μπενουά Περ.

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά ο Αμερικανός, Τέϊλορ Φριτζ.

Για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:

ΟΦΗ- Παναιτωλικός 2-3 στο 87’

στις 7 και μισή: Ιωνικός – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός….

Βροχές αλλά και χιονόνερο για αύριο στην Αττική , χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα