back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οδηγίες για την οδήγηση στο χιόνι, από τη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό

Διαβάστε επίσης

Να αποφύγουν τος άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καλούν τους οδηγούς οι διοικήσεις των εταιρειών Νέα Οδός και Κεντρική Οδός, με αφορμή την επερχόμενη κακοκαιρία.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από Σάββατο 22/1 έως και Δευτέρα 24/1, προβλέπεται σφοδρή επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, καθώς και τους βόρειους ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός επισημαίνουν ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού τους βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Ωστόσο, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων που αναλύονται στο Δελτίο της ΕΜΥ, συνιστούν στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:

• Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας στο 801 700 7000 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 16:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).
• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.
• Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.
• Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075

Σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων υπενθυμίζεται ότι:

• Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.
• Η ταχύτητά μας με χρήση αλυσίδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.
• Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

 

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα