back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Κορύφωση του κύματος της “Όμικρον” με εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα ημερησίως

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα ημερησίως αναμένει ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ για το προσεχές διάστημα και τουλάχιστον έως τα μέσα Φεβρουαρίου και προειδοποιεί για σοβαρή επιβάρυνση του συστήματος Υγείας, καθώς θεωρείται υψηλό το ποσοστό ανεμβολίαστων σε μεγαλύτερη ηλικία. «Κανένας λόγος για αισιοδοξία ή για λήξη συναγερμού», λέει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο κ. Λάουτερμπαχ χαρακτήρισε «άσχετη φωτογραφία της στιγμής» το γεγονός ότι παρά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στη Γερμανία διατηρείται χαμηλά ο αριθμός των νοσηλειών για Covid-19 και εξήγησε ότι το κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βρετανία και στη Γαλλία συνεχίζει να φθάνει στη Γερμανία, η οποία θα γνωρίσει την κορύφωση του κύματος της παραλλαγής «Όμικρον» από τα μέσα έως το τέλος του Φεβρουαρίου. «Το πραγματικό βάρος στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας απέχει ακόμη έναν μήνα. Ελπίζω και τότε η κατάσταση να είναι καλή. Αυτό θα είναι το τεστ αντοχής, όχι αυτό που βλέπουμε τώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και καθηγητής Επιδημιολογίας.

Χθες στη Γερμανία σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων, με 112.000 περιστατικά, ενώ σήμερα τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 133.000.

Αναφερόμενος στον σχεδιαζόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο κ. Λάουτερμπαχ τόνισε ότι «δεν μπορούμε να βγούμε από το χάος χωρίς υποχρέωση εμβολιασμού» και να πούμε το επόμενο φθινόπωρο ότι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε πίσω την κανονική μας ζωή, υπερασπίστηκε ωστόσο την επιλογή του κυβερνητικού συνασπισμού να μην παρουσιάσει σχετικό σχέδιο νόμου, αλλά να αφήσει τους βουλευτές να υποβάλουν τις δικές τους προτάσεις και τελικά να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ως βουλευτής, τόνισε, τάσσεται υπέρ του γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων, αλλά ως ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας θεωρεί ότι δεν πρέπει να τοποθετηθεί.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα