back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άδειες ειδικού σκοπού: Η ρύθμιση επιταχύνει τις διαδικασίες λέει ο Κ. Χατζηδάκης

Διαβάστε επίσης

Για ρύθμιση που επιταχύνει τις διαδικασίες και τις αποζημιώσεις και αντανακλά την πάγια νομοθεσία που έχει εφαρμοστεί από όλες τις κυβερνήσεις, έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται για τις άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς των οποίων τα παιδιά νοσούν από κορονοϊό .

Αναφερόμενος στην τροπολογία τόνισε ότι το πενθήμερο μπορεί να παραταθεί με βάση τις γενικές διατάξεις και πως από τις 5 ημέρες άδειας προβλέπεται κατ αναλογία εφαρμογή διατάξεων, 3 μέρες θα πληρώνει ο εργοδότης, την 4η θα την καλύπτει το δημόσιο και απλώς προβλέπεται συμψηφισμός την τελευταία ημέρα με την γενική άδεια εργαζομένου.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία και ψευδολογία, υποστηρίζοντας ότι η λογική είναι ίδια με αυτή που ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ αναφερόμενος στην ρύθμιση για τον κατώτατο μισθό είπε ότι οι εργαζόμενοι θα δουν τις αυξήσεις στις τσέπες τους σε μερικούς μήνες. Είπε επίσης ότι η συνολική αύξηση του κατώτατου μισθού σε ετήσια βάση θα κυμαίνεται από 305 ευρώ μέχρι 533 ευρώ.. Αναφέρθηκε τέλος στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν πτώση της ανεργίας στο 13,3 τοις εκατό, εκτιμώντας μάλιστα ότι θα αποκλιμακωθεί περισσότερο, όσο και αν αυτό στενοχωρεί την αντιπολίτευση για μικροκομματικούς λόγους.

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι τιμωρεί τους εργαζόμενους γονείς με μειώσεις μισθών εξαπέλυσε η τομεράρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα