back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χονγκ Κονγκ: Κλειστά από τη Δευτέρα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Διαβάστε επίσης

Από τη Δευτέρα αναστέλλονται τα μαθήματα με φυσική παρουσία στα γυμνάσια και τα λύκεια του Χονγκ Κονγκ μέχρι μετά το Σεληνιακό Νέο Έτος, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων covid-19 σε πολλά σχολεία της πόλης.

Η κυβέρνηση ανέστειλε τη δια ζώσης διδασκαλία στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο και επέβαλε περιορισμούς στην κοινωνική ζωή, όπως το κλείσιμο χώρων όπως γυμναστήρια, κινηματογράφοι και ινστιτούτα αισθητικής.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, μετά τις γιορτές για το Σεληνικό Νέο Έτος, επεσήμανε σήμερα η κυβέρνησης.

“Η επιδημιολογική κατάσταση έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες”, ανακοίνωσε η υπηρεσία αρμόδια για την Παιδεία. “Υπήρξαν πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα άγνωστης προέλευσης”.

Μετά τη σημερινή απόφαση το οικονομικό κέντρο της Ασίας επαναφέρει όλα τα μέτρα που είχε λάβει στην αρχή της πανδημίας, το 2020.

Το Χονγκ Κονγκ ακολουθεί την πολιτική μηδενικής ανοχής της Κίνας απέναντι στα εγχώρια κρούσματα covid-19.

Φέτος έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού στην κοινότητα, μετά το πρώτο εγχώριο κρούσμα στα τέλη Δεκεμβρίου.

Οι υγειονομικές αρχές επισημαίνουν ότι έχουν παρατηρηθεί και κρούσματα του στελέχους Δέλτα, έπειτα από πολλούς μήνες. Οι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για πολλές εστίες μόλυνσης, περιλαμβανομένης μίας σε κατάστημα πώλησης μικρών ζώων, τις οποίες χαρακτηρίζουν υψηλού κινδύνου.

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου το Χονγκ Κονγκ είχε περάσει περισσότερους από τρεις μήνες χωρίς εγχώρια κρούσματα covid-19.

Εξάλλου σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον εμβολιασμό των πολιτών, που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στο 70%, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι από αύριο Παρασκευή θα μπορούν να εμβολιάζονται κατά της covid-19 με το σκεύασμα της Sinovac τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα