back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε δομές ανηλίκων, ατόμων με αναπηρία, αλλά και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Διαβάστε επίσης

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε δομές ανηλίκων, ατόμων με αναπηρία, αλλά και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ξεκίνησαν τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Δικαιοσύνης σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, μετά τα κρούσματα κακοποίησης φιλοξενουμένων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σκοπός των ελέγχων, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν σε ολόκληρη την επικράτεια στα μέσα του Φεβρουαρίου, είναι η ενδελεχής ιατρική αξιολόγηση κάθε φιλοξενούμενου ατομικά. Για τον λόγο αυτό, στα κλιμάκια, μαζί με τους επιθεωρητές της ΕΑΔ, συμμετέχουν και ειδικευμένοι σε θέματα κακοποίησης ιατροί, ψυχίατροι, ιατροδικαστές και κοινωνικοί λειτουργοί.

Τα συμπεράσματά του πρώτου κύκλου ελέγχων, θα καθορίσουν το νέο πλαίσιο ουσιαστικού ελέγχου των προνοιακών δομών της χώρας.

«Εφαρμόζουμε νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό ελεγκτικό μηχανισμό για τον ουσιαστικό έλεγχο των προνοιακών δομών της χώρας μας», δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, επισήμανε ότι «η ενδυνάμωση του πλαισίου εποπτείας της αποτελεσματικής λειτουργίας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους φιλοξενούμενους στις προνοιακές δομές της χώρας αποτελούν επιχειρησιακές προτεραιότητες για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.”

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα