back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μ. Συρεγγέλα: Πολιτεία, κοινωνία και πολιτικά κόμματα είμαστε μαζί, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινα δικαιώματα

Διαβάστε επίσης

«Τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία και τη βία κατά των γυναικών είναι σοκαριστικά. ‘Ολη αυτή η βία προϋπήρχε απλώς στο παρελθόν οι γυναίκες δεν προχωρούσαν σε καταγγελίες, σιωπούσαν. Πλέον οι γυναίκες μιλούν, δεν φοβούνται», ανέφερε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Ντάμες Σπαθί” η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

«Πολιτεία και κοινωνία είμαστε μαζί. Σε αυτού του είδους τα φαινόμενα θα πρέπει να είμαστε όλοι και όλες μαζί, γυναίκες και άνδρες, όλα τα πολιτικά κόμματα μαζί, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε.

Η υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη δημιουργία, από την κυβέρνηση, ενός πλαισίου πρόληψης, αντιμετώπισης και καταπολέμησης του φαινομένου και στη διαμόρφωση ενός  οργανωμένου συστήματος προστασίας των θυμάτων και τιμωρίας των ενόχων.

«’Ηδη ξεκίνησαν από το υπουργείο παιδείας τα υποχρεωτικά μαθήματα σεξουαλικής παιδαγώγησης και σεβασμού της ισότητας των φύλων ώστε τα παιδιά μας να μαθαίνουν από μικρή ηλικία ότι πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Από το υπουργείο δικαιοσύνης έχουν δρομολογηθεί αλλαγές και στον ποινικό κώδικα αυστηροποιώντας τις ποινές για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και κατά της γενετήσιας ελευθερίας και δημιουργήσαμε το ελληνικό https://metoogreece.gr/ όπου στοχεύει στη στήριξη και προστασία όλων των πολιτών. Επίσης αστυνομικοί εκπαιδεύονται για την καλύτερη διαχείριση των περιστατικών βίας και το υπουργείο Αθλητισμού υλοποιεί δράσεις κατά της διαφθοράς, της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης στον αθλητισμό».

Στη συνέχεια η κυρία Συρεγγέλα αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως η δημιουργία Εργαλείου Επικινδυνότητας για γυναίκες θύματα βίας, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, ενίσχυση του δικτύου δομών μας, στήριξη άνεργων γυναικών θυμάτων βίας μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ. «Ήδη 28 γυναίκες που απευθύνθηκαν στο Δίκτυο Δομών μας και έκαναν αίτηση στα προγράμματα, βρήκαν εργασία»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα