back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Κύρτσος: Είμαι πολύ μέσα στη ΝΔ. Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω

Διαβάστε επίσης

Σκληρή γλώσσα για τη κυβέρνηση, τη δομή της και την αντιμετώπιση της πανδημίας, χρησιμοποίησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

«Είναι λάθος η δομή του κράτους της νέας εξουσίας. Έχουμε μια υπερκυβέρνηση στο Μαξίμου. Τρείς – τέσσερις κινούν τα νήματα και από την άλλη πενήντα με εξήντα υπουργοί, υφυπουργοί και γραμματείς, είναι χωρίς ιδιαίτερη ισχύ» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Αθήνα 984 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση οδηγείται σε υποχώρηση των ποσοστών της και κινδυνεύει να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές, ανέφερε «Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο ακόμα, αλλά σύμφωνα με δημοσκοπήσεις φαίνεται να κλείνει η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

Χαρακτήρισε την ακρίβεια ως «το υπαριθμόν ένα θέμα για τον κόσμο» και την πανδημία το επόμενο, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση και στα δύο μπορεί πολύ καλύτερα».

Όπως επισήμανε: «Θα μπορούσαν να είναι λιγότεροι οι 23.000 θάνατοι της πανδημίας … να ήταν καλύτερες οι αστικές συγκοινωνίες, να υπάρχει σωστή ιχνηλάτηση μετά από τον εντοπισμό κρούσματος διαδικασία που δεν ακολουθείται, θα μπορούσαν να είναι αυστηρότερα τα μέτρα και στοχευμένα τα pcr κλπ»
Και συμπλήρωσε: «ενώ είναι πολλά τα κρούματα στη διάρκεια της εβδομάδας, εμφανίζονται λιγότερα μετά τα Σαββατοκύριακα, οπότε έχουν ρεπό οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ…Πως είναι δυνατή η αντιμετώπιση της πανδημίας με τέτοιες μεθόδους…»

Για τις προθέσεις σε σχέση με την κριτική που ασκεί, ανέφερε: «Δεν επιδιώκω τίποτα. Επιδιώκω να σωθούμε κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά…Δεν έχω καμία κακή πρόθεση απέναντι στην κυβέρνηση», είπε και πρόσθεσε ότι «ο εκπρόσωπός της κ. Οικονόμου φαίνεται να ξέρει καλύτερα από εμένα. Είναι πολύ …προχώ για κυβερνητικός εκπρόσωπος, διότι αντί να απαντήσει στην επιχειρηματολογία αναζητεί προθέσεις. Αλλοίμονο αν ένα φιλελεύθερο, δημοκρατικό κόμμα χώρας-μέλους της ΕΕ, που βρίσκεται στην εξουσία, ψάχνει τις προθέσεις και τα σκοτεινά σχέδια ενός ευρωβουλευτή, μέλους της κυβερνώσας παράταξης»

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε «Δεν αισθάνομαι εκτός ΝΔ, είμαι πολύ μέσα στη ΝΔ, αλλά η ΝΔ για μένα είναι εκείνοι που με ψήφισαν και η βάση της, όχι ο κ. Βασίλης Οικονόμου.
…Το μήνυμά μου είναι ότι πρέπει να διαβάσει καλύτερα τις τάσεις της κοινής γνώμης και να σταματήσει να αναλύει τις προθέσεις που νομίζει ότι έχω».

Ο κ Κύρτσος κατήγγειλε την ΕΡΤ για αποκλεισμό του λέγοντας «Μου έχουν κλείσει την πόρτα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Είμαι αποκλεισμένος, τουλάχιστον για 6 με 8 μήνες. Πριν από ημέρες είχαν άποψη για την τακτική και τις απόψεις μου δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ, χωρίς να με καλέσουν στο στούντιο να απαντήσω».

Για τη φημολογία περί επικείμενης διαγραφής του είπε πως «Υπάρχει μια συζήτηση ότι σκοπεύω να φύγω από τη ΝΔ και να πάω στον Βελόπουλο… Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω. Ωστόσο, τί θα κάνει η ηγεσία, είναι δικό της θέμα, είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού».

Τέλος, αναφορικά με τις διώξεις σε βάρος των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου, απάντησε:

«Πάμε να δώσουμε μιαν αχρείαστη δικαστική μάχη. Μετά την κερδισμένη από τη ΝΔ επικοινωνιακή και πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το σκάνδαλο της Νοβάρτις, με εμένα αντίθετο στις μεθοδεύσεις του κ Βαξεβάνη, η συνέχισή της σε δικαστικό επίπεδο δεν έχει τίποτε να προσφέρει, παρά μια άδικη κριτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι στρέφεται κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ, για να συγκριθεί από κάποιους η χώρα με τα όσα συμβαίνουν στη Πολωνία και την Ουγγαρία. Και από εκεί που ο Βαξεβάνης είναι ένας ηττημένος μιας επικοινωνιακής και πολιτικής αναμέτρησης, θα τον κάνουμε ήρωα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα