back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη – Παραμένει ο παγετός

Διαβάστε επίσης

Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Πέμπτη, αλλά η χώρα παραμένει στην κατάψυξη. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, σε σχετική του ανάρτηση τόνισε ότι το Σαββατοκύριακο και μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος, αναμένουμε πολύ κρύο.

«Η πρώτη ψυχρή εισβολή περνά την Τετάρτη με ξεροβόρι χωρίς σημαντικά φαινόμενα. Η δεύτερη έρχεται το Σαββατοκύριακο και κρατά μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος, με πολύ κρύο. Την Παρασκευή θα έχουμε καλή εικόνα-αν υπάρχουν και που-ικανοποιητικά ύψη υετού (κατά κανόνα χιονιού)».

Την Πέμπτη

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ΕΜΥ άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές στα πεδινά και ημιορεινά, καθώς και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και νότιας χώρας με παγετός τις πρωινές και βραδυνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξει αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνεόυν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους να πνέουν
μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθεί κατά τόπους χιονόνερο.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές αρχικά στα νότια αρχικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου από -04 (μείον 4) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι στα νησιά του βορεοανατολικού Αιγαίου θα πνέουν νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνεόυν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή

Αρχικά στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν
κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ από τις βραδινές ώρες τοπικά στα βόρεια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τις πρωινές ώρες στα βόρεια και από το απόγευμα στα κεντρικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ωστόσο στα βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Το Σάββατο

Στα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι μέχρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα, που πιθανώς στα ανατολικά να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν αρχικά δυτικοί 5 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξεως των 5 με 8 βαθμών Κελσίου, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Την Κυριακή

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιονοπτώσεις παροδικά πιο πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση στα κεντρικά και τα βόρεια από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η πτώση θα γίνει αισθητή και στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Την Δευτέρα και την Τρίτη

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις παροδικά πιο πυκνές στα ανατολικά. Την Τρίτη στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 και πιθανόν στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος κυρίως την Τρίτη θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα