back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ; 18-01-2022

Διαβάστε επίσης

Μια έξοδος σήμερα, δύο διαφορετικές εκθέσεις. Που; Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. 

100 χρόνια κλείνουν φέτος από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη και με αφορμή την επέτιο αυτή εγκαινιάζεται σήμερα  η έκθεση “Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς”  σε επιμέλεια του Νικόλαου Καλτσά. 

  Θα παρουσιαστούν – κάποια απ’ αυτά για πρώτη φορά – πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικόκοστούμια από παραστάσεις και ρούχα που τη συνόδευσαν σε σημαντικές της στιγμές, αφίσες από τις μεγάλες της κινηματογραφικές επιτυχίες, προσωπικά της είδητο καμαρίνι της αλλά και αντικείμενα που είχε μαζί της στο τελευταίο ταξίδι της στη Νέα Υόρκη.  Είσοδος ελεύθερη  με δελτίου εισόδου μέσω viva.gr. 

 Δεύτερα εγκαίνια σήμερα στην Τεχνόπολη, αυτήν την φορά για την έκθεση σύγχρονης τέχνης “Ειδύλλια οδός”, με έργα 35 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε σύλληψη και επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού. Μέσα στη συνθήκη της πανδημίας, είναι μια φυγή σε ονειρικές διαστάσεις. Περιπλανιόμαστε σε μια Αθήνα δίχως κόσμο, στα μονοπάτια του Λυκαβηττού, τη Ρωμαϊκή Αγορά και τα Αναφιώτικα. Οι καλλιτέχνες μιλούν για το  παρελθόντος με όρους παρόντος, δίχως νοσταλγία, μέσα από τη χειραγώγηση των υλικών που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη. Χώμα, μαλλί, καλάμια, υφάσματα, άχυρα, κλωστές και βελόνα, αργαλειοί… 

Ώρες λειτουργίας και για τις δύο εκθέσεις Τρίτη με Κυριακή 10 με 10. Είσοδος στην έκθεση Ειδύλλια Οδός 5 ευρώ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα