back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ

Διαβάστε επίσης

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από φοιτητικούς συλλόγους στην ΑΣΟΕΕ, με τους φοιτητές να μεταβαίνουν στην Πρυτανεία και να ζητούν συνάντηση με τον πρύτανη της σχολής, ωστόσο εκείνος απουσίαζε, όπως και χθες σε αντίστοιχη κινητοποίηση που έγινε.

Το βασικό αίτημα των φοιτητικών συλλόγων είναι η απομάκρυνση του καθηγητή που κατηγορείται για τοκογλυφία και παιδοφιλία, καθώς και την παραίτηση του Πρύτανη, ο οποίος, σύμφωνα με τους φοιτητές, γνώριζε από τον Μάρτιο για τις δικαστικές υποθέσεις του εν λόγω καθηγητή και δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Δεδομένου ότι ο πρύτανης απουσίαζε -και πάλι- οι φοιτητές αποχώρησαν και ενημέρωσαν ότι θα βρίσκονται κάθε μέρα στην Πρυτανεία, στη 1 το μεσημέρι, μέχρι να συναντηθούν μαζί του, ενώ θα συμμετάσχουν και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Αρκετή ώρα μετά και αφού όλοι οι φοιτητές που συμμετείχαν είχαν αποχωρήσει, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια έξω από την self testτα οποία δεν έγιναν στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αλλά σχετίζονται με το γενικότερο αναβρασμό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο συγκεκριμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

 

Άτομα πέταξαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με τους δεύτερους να απαντούν με χημικά και κρότου λάμψης, με την ένταση πάντως να μην διαρκεί πολλή ώρα και να εκτονώνεται γρήγορα.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα