back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

80 καλλιτέχνες δίνουν το χέρι τους στα παιδιά της εταιρείας «Πόρτα Ανοιχτή»

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την στήριξη του έργου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», ογδόντα σπουδαία έργα των πιο γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών θα δημοπρατηθούν, από τον Οίκο Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 στις 19.00, στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου.

Όλα τα έργα προσφέρθηκαν κυρίως από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, αλλά υπήρχαν και γενναιόδωρες προσφορές από οικογένειες καλλιτεχνών και από συλλέκτες.

Τα έργα θα εκτεθούν στο χώρο του Μουσείου το Σάββατο 22/1 (11.00-18.00), την Κυριακή 23/1 (11.00-18.00) και τη Δευτέρα 24/1 (11.00-15.00).

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια καθοριστικής παρουσίας στο πλευρό των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.
Η φετινή δημοπρασία είναι η 17η, στη σειρά, που οργανώνεται από το 1979, πάντα με την πρόθυμη συμμετοχή σημαντικών ζωγράφων και γλυπτών και τη γενναιόδωρη ανταπόκριση της φιλότεχνης κοινωνίας.

«Η ανταπόκριση στο κάλεσμά μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία και είμαστε απέραντα ευγνώμονες σε όλους. Στην Πόρτα Ανοιχτή, πιστεύουμε στις απεριόριστες δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρίες, όπως πιστεύουμε ότι η τέχνη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στη ζωή κάθε ανθρώπου», επισημαίνει η πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών Δάφνη Οικονόμου. «Η εκδήλωση «80 Καλλιτέχνες δίνουν το χέρι τους στα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής» εκφράζει και τις δύο αυτές αλήθειες και ελπίζουμε ότι το φιλότεχνο κοινό θα μας τιμήσει, στηρίζοντας τα υπέροχα παιδιά μας, που αξίζουν μία θέση στον ήλιο».

Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για το έργο, που επιτελείται στο Πρότυπο Κέντρο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», όπου προσφέρονται καθημερινά και δωρεάν, εκπαίδευση και αποκατάσταση σε πάνω από 240 παιδιά και ενήλικες με κινητική αναπηρία.

Μπορείτε να συμμετάσχετε με τους εξής τρόπους:

  • 1) Να παρευρεθείτε στο χώρο της δημοπρασίας στις 24 Ιανουαρίου 2022 (Για κρατήσεις θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας Τηλ: 210-96 50 916)
  • 2) Να υποβάλετε γραπτή προσφορά
  • 3) Να συμμετέχετε τηλεφωνικά
  • 4) Να συμμετέχετε online ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας www.vergosauctions.com

Μπορείτε να δέιτε τον κατάλογο της Δημοπρασίας εδώ 

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα