back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη ανησυχία στην Βόρεια Ελλάδα έχει προκαλέσει ο ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι σε θαλάσσια περιοχή 23 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους, με εστιακό βάθος στα 19,3 χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ενώ πάνω από 10 μετασεισμοί, με τον πιο δυνατό να φτάνει τα 4,5 ρίχτερ, έχουν σημειωθεί με το ίδιο επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο του βορείου Αιγαίου, μεταξύ του Αγίου Όρους και της Σιθωνίας. “Ο προκαταρκτικός σεισμός εγινε αντιπηληπτός στη μισή ηπειρωτική χώρα” είπε ο καθηγητής Καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ διευκρινίζοντας ότι τοποθετείται σε παρακλάδι του ρήγματος της Ανατολίας το οποίο δίνει δονήσεις που γίνονται έντονα αντιληπτές. Επιβάλλεται να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του φαινομένου λόγω της πλούσιας προϊστορίας του ρήγματος αλλά τα στοιχεία που έχουμε δεν δείχνουν ότι θα πάμε σε μεγαλύτερα μεγέθη”, επεσήμανε ο κ. Λέκκας

Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για τους μη εμβολιασμένους, έστω και με μία δόση, πολίτες άνω των 60 ετών, καθώς αύριο ξεκινά η διαδικασία των τελικών διασταυρώσεων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, για τις βεβαιώσεις προστίμων. Κατ’ εξαίρεση το πρόστιμο τον Ιανουάριο είναι 50 ευρώ και από τον Φεβρουάριο και κάθε μήνα, 100 ευρώ.

Για τρία κακουργήματα παραπέμπεται να δικαστεί μια 26χρονη η οποία συνελήφθη για ρίψη βόμβας μολότοφ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα χθες στη Θεσσαλονίκη. Η 26χρονη παραπέμπεται για κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο, όπως επίσης για μία σειρά από πλημμελήματα . Άλλοι 22 εκ των συλληφθέντων θα οδηγηθούν αύριο, με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Μελβούρνης ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος επιβιβάστηκε στην πτήση που θα τον απομακρύνει από την Αυστραλία και το Αυστραλιανό Open. Το γεγονός της αποχώρησης του Τζόκοβιτς από τη χώρα της Ωκεανίας επιβεβαιώθηκε και μέσω δημοσίευσης στα κοινωνικά δίκτυα του Υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χωκ, ο οποίος ανέφερε: «Χαιρετίζω τη σημερινή ομόφωνη απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας, η οποία στηρίζει την απόφασή μου για εκτέλεση των απαραίτητων ενεργειών και ακύρωση της άδειας παραμονής του κυρίου Νόβακ Τζόκοβιτς. Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ο κύριος Τζόκοβιτς αναχώρησε από την Αυστραλία»

Μια 40χρονη γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε από τον 48χρονο σύντροφό της, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η γυναίκα δέχθηκε άγρια επίθεση από τον σύντροφό της, το πρωί της περασμένης Παρασκευής, μέσα στο διαμέρισμα που διέμεναν στην περιοχή της Αργυρούπολης. Η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 48χρονου, ο οποίος φέρεται να είχε χτυπήσει και το 2015, στο Άργος, την τότε σύντροφό του.

Στην περιοχή του Μεταξουργείου επιχείρησαν σήμερα οι υπηρεσίες καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της καθαριότητας. “Στην Αθήνα η αποκομιδή μπορεί να ήταν δεδομένη, η καθαριότητα όμως όχι. Η Αθήνα ήθελε νερό, σαπούνι και μέσα στην πανδημία απολύμανση. Και είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας και για τους ανθρώπους μας που την φέρνουν εις πέρας”, τονίζει μεταξύ άλλων σε μήνυμά του στο Facebook, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης .

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

σε λίγη ώρα : ΑΕΚ – Παναιτωλικός.

Επτά και μισή ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος και

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα