back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης σε ανεμβολίαστους άνω των 60: Κάντε το βήμα

Διαβάστε επίσης

Κάλεσμα στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν το βήμα του εμβολιασμού, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, το οποίο λειτουργεί παράλληλα ως εμβολιαστικό κέντρο για ενήλικες και παιδιά.

«Το 90%, εννέα στους δέκα πολίτες άνω των 60 ετών, έχουν πλέον εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Τους λίγους συμπολίτες μας άνω των 60 οι οποίοι ακόμα παραμένουν ανεμβολίαστοι, τους ενθαρρύνω και σήμερα: κάντε το βήμα. Δεν είναι το ζήτημα του προστίμου, ναι το πρόστιμο θα επιβληθεί, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Προστατεύστε τη ζωή σας, τη ζωή αυτών που αγαπάτε και καταλάβετε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σώζει ζωές», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού είχε επιτυχία αφού, όπως είπε, από τη στιγμή που το επιβάλαμε “σχεδόν οι μισοί από αυτούς οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί έκαναν την επιλογή να εμβολιαστούν”.
Ο πρωθυπουργός εξέπεμψε το μήνυμα ότι ο εμβολιασμός παραμένει απόλυτη προτεραιότητα, παρά το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν προοπτική αποκλιμάκωσης.

«Είμαστε αισιόδοξοι, διότι βλέπουμε μία σημαντική κάμψη στα κρούσματα της “Όμικρον”. Έχουμε όμως ακόμα “Δέλτα”, η οποία κυκλοφορεί, και μέχρι να βάλουμε οριστικά τίτλους τέλους στην πανδημία θα πρέπει να επιμείνουμε στη διαδικασία του εμβολιασμού. Είτε αυτή αφορά την αναμνηστική δόση, είτε αφορά την πρώτη δόση, είτε αφορά τα εμβόλια των παιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όλες οι διασωληνώσεις αφορούν καταρχάς στη μετάλλαξη “Δέλτα” και στη συντριπτική πλειοψηφία το πρόβλημα εξακολουθεί να αφορά ανεμβολίαστους συμπολίτες μας».

Όσον αφορά την επόμενη μέρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η επόμενη μεγάλη πρόκληση» θα είναι «η σημαντική μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, όπου έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα και έχουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια» και πρόσθεσε ότι στο έργο αυτό «θέλουμε όλους τους εργαζόμενους αρωγούς».

Κατά την περιοδεία του στα Μέγαρα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις πάταξης της εγκληματικότητας στην περιοχή.
Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει η απόφαση του υπουργείου για ταχεία ίδρυση ειδικού γραφείου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο θα εξυπηρετεί τη Δυτική Αττική, το οποίο θα προστεθεί στις πέντε ανάλογες δομές που έχουν συσταθεί και λειτουργούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από το προσωπικό του ΑΤ για την πρόσφατη εξιχνίαση 59 περιπτώσεων διαρρήξεων από συγκεκριμένη σπείρα και για τη σύλληψη 10 ατόμων, ενώ σημειώθηκε ότι εξετάζεται η πρόταση του Δήμου για λειτουργία αστυνομικού σταθμού στην Κινέτα, με την ανάπτυξη κινητής μονάδας ΟΠΚΕ.

Επίσης, συνεχάρη τους αστυνομικούς για την ευαισθησία που έχουν επιδείξει όσον αφορά τη φροντίδα αδέσποτων ζώων και για την άμεση ανταπόκριση τους σε περιστατικά κακοποίησης, για την οποία το ΑΤ Μεγάρων βραβεύτηκε πρόσφατα από το Φιλοζωικό Σωματείο της πόλης «Αδέσποτος Παλμός».

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού στα Μέγαρα ήταν πτηνοτροφική μονάδα καθετοποιημένης παραγωγής, απ’ όπου επισήμανε την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει την παροχή στήριξης για όσο θα διαρκέσει η κρίση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.

«Για όσο κρατήσει αυτή η αναταραχή θα υπάρχει μία όχι ευκαταφρόνητη στήριξη από το κράτος για να σας βοηθήσουμε στο κοστολόγιο σας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εκτίμησε πως η επιδότηση, από αρχές Ιανουαρίου, της ενέργειας για όλες τις παραγωγικές μονάδες, για όλες τις επιχειρήσεις, θα καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι, ως το 50% της αύξησης της ενέργειας», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι “αυτή η μεγάλη αναταραχή θα κρατήσει τους πρώτους μήνες του έτους και μετά θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε μία σχετική κανονικότητα».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα