back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε περισσότερες από 20 προσαγωγές έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η αστυνομία κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αμέσως μετά τη λήξη της πορείας αντιεξουσιαστών που διαμαρτύρονται ενάντια στην εκκένωση των καταλήψεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Νωρίτερα, ομάδες ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία ξεκίνησαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τον φραγμό των ΜΑΤ στο σιντριβάνι. Μολότοφ έριξαν σε κάδους και στενά γύρω από τη Ροτόντα ενώ βόμβα πετάχτηκε και σε μπαλκόνι πολυκατοικίας . Διαδηλωτής πήρε φωτιά όταν γλίστρησε στην άσφαλτο που έκαιγε . Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης άγνωστη παραμένει ακόμα η κατάσταση της υγείας του.

Κάλεσμα στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν το βήμα του εμβολιασμού, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. «Το 90%, των πολιτών άνω των 60 ετών, έχουν πλέον εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Τους λίγους συμπολίτες μας άνω των 60 οι οποίοι ακόμα παραμένουν ανεμβολίαστοι, τους ενθαρρύνω και σήμερα: κάντε το βήμα. Δεν είναι το ζήτημα του προστίμου, -ναι το πρόστιμο θα επιβληθεί-, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Προστατεύστε τη ζωή σας, τη ζωή αυτών που αγαπάτε και καταλάβετε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σώζει ζωές», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο μεταξύ αύριο το βράδυ εκπνέει η προθεσμία για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών και κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση. Το πρόστιμο είναι 50 ευρώ για τον Ιανουάριο και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο και κάθε μήνα. Οι εξαιρέσεις αφορούν κατοίκους εξωτερικού, εκείνους που έχουν απόφαση απαλλαγής από τις τριμελείς Υγειονομικές Επιτροπές κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας, όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και όσους έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και εκκρεμεί η διαδικασία.

Μέσα στον επόμενο μήνα και μετά την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, η χώρα μας θα παραλάβει άλλες 25.000 θεραπείες με αντιϊκά φάρμακα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Στο μεταξύ θέμα χρόνου είναι να ξεκινήσει τη λειτουργία της η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των γιατρών για την χορήγηση της νέας θεραπείας με τα αντιϊκά φάρμακα σε ασθενείς covid που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι ίδια με αυτή της χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Ικανοποιημένος από την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι “το 2021 πετύχαμε πολύ υψηλότερη ανάκαμψη από τις εκτιμήσεις”. Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι οι μειώσεις φόρων που έχουν γίνει θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και διευκρίνισε ότι ο συνολικός ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 50 με 60 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με την πληρωμή, σημείωσε ότι επιδίωξη είναι να είναι σε περισσότερες δόσεις, με πρώτη καταβολή τον Μάρτιο. Ο φόρος εισοδήματος θα ξεκινήσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο και σε 8 δόσεις.

Συνολικά 830 αισθητήρες έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμο Αθηναίων σε ράμπες και διαβάσεις για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξήγησε ότι ο αισθητήρας, με το που πλησιάσει αυτοκίνητο, ειδοποιεί αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο τη δημοτική αστυνομία, η οποία βεβαιώνει το πρόστιμο. “Δεν είναι απλώς έλλειψη σεβασμού, είναι σα να λες ότι αδιαφορείς απολύτως για τον άνθρωπο με αναπηρία, για τον ηλικιωμένο, ή τη μητέρα με το παιδί της” τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Μπλόκο σε ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής των Αθηνών, το οποίο μετέφερε περίπου 320 κιλά χασίς, πραγματοποίησαν αστυνομικοί στις 11 το πρωί στην είσοδο της Εγνατίας οδού στην Ηγουμενίτσα.

Ο ημεδαπός οδηγός του οχήματος συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ,

στις 5 και τέταρτο παίζουν: Αστέρας Τρίπολης – Βόλος και Λαμία – Ιωνικός. Στις 7 και μισή: ΠΑΟΚ – ΟΦΗ και Απόλλων Σμύρνης – Άρης.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν αναμένονται για αύριο στην Αττική.  Μικρή είναι η πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης στην Πάρνηθα.

Θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα