back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Μέσα στον επόμενο μήνα και μετά την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, η χώρα μας θα παραλάβει άλλες 25.000 θεραπείες με αντιϊκά φάρμακα, δηλώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Μέχρι στιγμής έχουμε παραλάβει 5.700 θεραπείες και ωσότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής έγκρισης, η θεραπεία μπορεί να χορηγείται με την έγγραφη συναίνεση των ασθενών.

Σε πέντε δήμους της Αττικής σήμερα, τα δωρεάν rapid tests από τις κινητές μονάδες υγείας του ΕΟΔΥ. Στα δημαρχεία Χολαργού, Αγίου Δημητρίου και Καλλιθέας, σε χώρο του εργοστασίου “Καχραμάνογλου” στο Κερατσίνι και στο 2ο ΚΑΠΗ της Πετρούπολης.

Ικανοποιημένος από την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, τονίζοντας ότι “το 2021 πετύχαμε πολύ υψηλότερη ανάκαμψη από τις εκτιμήσεις”. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σημείωσε ότι οι μειώσεις φόρων που έχουν γίνει θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και διευκρίνισε ότι ο συνολικός ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 50 με 60 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολική μείωση 3 με 4%, επιπρόσθετα του 22% που ίσχυσε την τελευταία δεκαετία. Αναφορικά με την πληρωμή, σημείωσε ότι επιδίωξη είναι να είναι σε περισσότερες δόσεις, με πρώτη καταβολή τον Μάρτιο. Ο φόρος εισοδήματος θα ξεκινήσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο και σε 8 δόσεις.

Στην αναβάθμιση των προοπτικών του αξιόχρεου της Ελλάδας σε θετικές, από σταθερές, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, επιβεβαιώνοντας το αξιόχρεo σε δύο Βήτα (BB).

“Οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης επιβεβαιώνουν την ορθολογική διαχείριση των δημόσιων οικονομικών της χώρας”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Θεοδόση, ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παναγιώτης Πετράκης και εκτίμησε ότι στο τέλος του 2022 με αρχές του 2023 η χώρα θα βγει κανονικά στις αγορές.

Η πρόταση του βουλευτή Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία μιας δεύτερης σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου των ήδη υπηρετούντων σήμερα δικαστικών λειτουργών, «αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των δικαστικών λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους” επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε σημερινή ανακοίνωσή της τονίζοντας ότι “συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου δικαστικού σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις».

Για τους συνολικά 830 αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμο Αθηναίων σε ράμπες και διαβάσεις για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Εξήγησε ότι ο αισθητήρας, με το που πλησιάσει αυτοκίνητο, ειδοποιεί αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο τη δημοτική αστυνομία, η οποία βεβαιώνει το πρόστιμο. “Δεν είναι απλώς έλλειψη σεβασμού, είναι σα να λες ότι αδιαφορείς απολύτως για τον άνθρωπο με αναπηρία, για τον ηλικιωμένο, ή τη μητέρα με το παιδί της” τόνισε ο κύριος Μπακογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

στις 5 και τέταρτο παίζουν: Αστέρας Τρίπολης – Βόλος και Λαμία – Ιωνικός. Στις 7 και μισή: ΠΑΟΚ – ΟΦΗ και Απόλλων Σμύρνης – Άρης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα