back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βουλή: Ολοκλήρωσε το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή για τη λίστα Πέτσα

Διαβάστε επίσης

Σε εκ διαμέτρου αντίθετα συμπεράσματα καταλήγουν τα πορίσματα των κομμάτων σε σχέση με την εξεταστική επιτροπή που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Πέτσα.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχουν ποινικές ευθύνες στην υπόθεση με τα κονδύλια που δόθηκαν στα ΜΜΕ για την πανδημία ενώ ζητά να διαβιβαστούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές τα στοιχεία που προέκυψαν, καθώς η λεγόμενη λίστα Πέτσα διαμορφώθηκε χωρίς κριτήρια και κανόνες. Στον αντίποδα η ΝΔ, αναφέρει ότι αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας η μη ύπαρξη τόσο ποινικών όσο και πολιτικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για τις υπό κρίση υποθέσεις, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έπεσε στο κενό η προσπάθεια του να κατασκευάσει σκάνδαλα και να σπιλώσει πολιτικά και ηθικά τους αντιπάλους του. Σύμφωνα με τη ΝΔ από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε προέκυψε με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών «Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς» ήταν απολύτως νόμιμη και αναγκαία.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΚΙΝΑΛ αναφορικά με τη λίστα Πέτσα, δεν μπορεί να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός της συμπολίτευσης ότι δεν υπήρξε αθέμιτη παρέμβαση στην τελική κατάρτιση του καταλόγου των επιλεγέντων ΜΜΕ.

Τέλος, σύμφωνα με την πορισματική έκθεση του ΚΚΕ προκύπτουν τουλάχιστον σοβαρές πολιτικές ευθύνες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, καθώς οι συνθήκες εργασίας της επιτροπής δεν επέτρεψαν την ουσιαστική και σε βάθος έρευνα.

Τα πορίσματα θα κατατεθούν στον Πρόεδρο της Βουλής. Για να συζητηθεί στην Ολομέλεια θα πρέπει να διατυπωθεί εγγράφως αίτημα υπογεγραμμένο από 60 βουλευτές.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα