back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ιλιγγιώδη χαρακτήρισε τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στο 3ο Διαδικτυακό σεμινάριο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου για ζητήματα δημόσιας υγείας.

Διευκρίνισε ότι σε μία με δύο εβδομάδες θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αύξηση της διασποράς σε μεγαλύτερες ηλικίες, τη στιγμή πάντως που μειώνεται η διασπορά στους νέους.

Τα εμβόλια προφυλάσσουν από σοβαρή νόσηση για όλες τις παραλλαγές, τόνισε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, ενώ ειδικά για την Όμικρον, τα στοιχεία μελέτης που επικαλέστηκε αναδεικνύουν τη σημασία της αναμνηστικής δόσης.

Δεκαεννέα χιλιάδες 772 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Πέντε χιλιάδες 360 οι νέες λοιμώξεις σε παιδιά και εφήβους. 72 ασθενείς κατέληξαν, 679 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Συνεδριάζει στις αρχές Φεβρουαρίου ο ΠΟΥ για να εξετάσει τα αντιϊκά χάπια Merck και Pfizer. 5.700 αντιϊκά χάπια της Merck θα χορηγούνται από τα Νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μέσω συνταγογράφησης, αλλά με υπογραφή του ασθενούς, καθώς εκκρεμεί η οριστική άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Καταγγελίες ότι διαγνωστικά εργαστήρια χρεώνουν ακριβότερα από 47 ευρώ το PCR αν βγεί νωρίτερα το αποτέλεσμα έχει δεχθεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Εργαστηρίων.

Eκ διαμέτρου αντίθετα τα συμπεράσματα των πορισμάτων των κομμάτων για την Εξεταστική Επιτροπή που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Πέτσα. Ποινικές ευθύνες βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση με τα κονδύλια που δόθηκαν στα ΜΜΕ, ζητώντας τη διαβίβαση των στοιχείων στη Δικαιοσύνη.

Αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας η μη ύπαρξη τόσο ποινικών, όσο και πολιτικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για τις υπό κρίση υποθέσεις, δηλώνει η ΝΔ.

“Δεν μπορεί να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός της ΝΔ ότι δεν υπήρξε αθέμιτη παρέμβαση στην τελική κατάρτιση του καταλόγου των επιλεγέντων ΜΜΕ, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Για σοβαρές πολιτικές ευθύνες που χρήζουν περεταίρω διερεύνησης, κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Τα πορίσματα θα κατατεθούν στον Πρόεδρο της Βουλής. Για να συζητηθεί στην Ολομέλεια θα πρέπει να διατυπωθεί εγγράφως αίτημα υπογεγραμμένο από 60 βουλευτές.

Στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, καθώς και της συγκατηγορούμενης του, για την κατηγορία της τοκογλυφίας, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης, ο οποίος το πρωί κακοποίησε την σύντροφο του στην Αργυρούπολη. Το θύμα που δέχτηκε πολλά χτυπήματα σε πρόσωπο και σώμα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ανοιχτές και σήμερα οι θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων. Σε 24ωρη βάση λειτουργούν το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου και η Λέσχη Φιλίας Πανόρμου. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας, στο www.athina984.gr.

Η Σουηδία ανέπτυξε σήμερα τεθωρακισμένα και δεκάδες ένοπλους στρατιώτες στο νησί Γκότλαντ της Βαλτικής, μια ασυνήθιστη ενέργεια που αποφασίστηκε λόγω της αυξημένης «ρωσικής δραστηριότητας» στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις, η ανάπτυξη στρατού αποφασίστηκε αφού τρία ρωσικά αποβατικά σκάφη διέπλευσαν αυτήν την εβδομάδα τη Βαλτική διασχίζοντας τη Μεγάλη Ζώνη της Δανίας, εν μέσω του τεταμένου κλίματος στις σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 6 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα