back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Νέα άνοδος στους διασωληνωμένους, παρότι παρατηρείται σταδιακή υποχώρηση των κρουσμάτων.

Δεκαεννέα χιλιάδες 772 οι νέες λοιμώξεις στη χώρα, έπειτα από 412.913 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 4,79%.

5.360 οι νέες λοιμώξεις σε παιδιά και εφήβους.

72 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 679 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στις αρχές Φεβρουαρίου συνεδριάζει ο ΠΟΥ για να εξετάσει τα αντιϊκά χάπια Merck και Pfizer. 5.700 αντιϊκά χάπια της Merck θα χορηγηθούν στη χώρα μας ,από τα Νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ,μέσω συνταγογράφησης, με έγγραφη συναίνεση του ασθενούς, καθώς δεν έχει δοθεί ακόμα η οριστική άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Μαζικές παραιτήσεις μελών του Ιατρικού Συμβουλίου στην Πολωνία, το οποίο συμβουλεύει τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επειδή η κυβέρνηση δεν λαμβάνει αυστηρά μέτρα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας. Να σημειωθεί ότι η θνησιμότητα από covid 19 στην Πολωνία είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο.

Καταγγελίες ότι διαγνωστικά εργαστήρια χρεώνουν ακριβότερα από 47 ευρώ το PCR αν βγεί νωρίτερα το αποτέλεσμα έχει δεχθεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Εργαστηρίων.

Eκ διαμέτρου αντίθετα τα συμπεράσματα των πορισμάτων των κομμάτων αναφορικά με την Εξεταστική Επιτροπή που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Πέτσα. Ποινικές ευθύνες βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση με τα κονδύλια που δόθηκαν στα ΜΜΕ, ζητώντας τη διαβίβαση των στοιχείων στη Δικαιοσύνη.

Αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας η μη ύπαρξη τόσο ποινικών, όσο και πολιτικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για τις υπό κρίση υποθέσεις, δηλώνει η ΝΔ.

“Δεν μπορεί να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός της ΝΔ ότι δεν υπήρξε αθέμιτη παρέμβαση στην τελική κατάρτιση του καταλόγου των επιλεγέντων ΜΜΕ, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

“Προκύπτουν τουλάχιστον σοβαρές πολιτικές ευθύνες που χρήζουν περεταίρω διερεύνησης, το συμπέρασμα του ΚΚΕ.

Τα πορίσματα θα κατατεθούν στον Πρόεδρο της Βουλής. Για να συζητηθεί στην Ολομέλεια θα πρέπει να διατυπωθεί εγγράφως αίτημα υπογεγραμμένο από 60 βουλευτές.

Ακόμα ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στην Αργυρούπολη, όπου μία γυναίκα έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της, ύστερα από καυγά.

Η γυναίκα έχει δεχτεί πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα της και έχει διακομιστεί στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ,ενώ ο δράστης καταζητείται.

Στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε πρόσφατα επίθεση από αγνώστους σε αμφιθέατρο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), καθώς και συγκατηγορούμενης του, για την κατηγορία της τοκογλυφίας.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για να απαντήσει σε σειρά ενστάσεων που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι με τον εισαγγελέα ωστόσο να προτείνει να γίνει δεκτή η ένσταση περί ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητηρίου θεσπίσματος.

Ανοιχτές και σήμερα οι θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων. Σε 24ωρη βάση λειτουργούν το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου και η Λέσχη Φιλίας Πανόρμου. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας, στο www.athina984.gr.

Μαζική κυβερνοεπίθεση με άρωμα Μόσχας έπληξε την Ουκρανία, με τους ιστοτόπους κυβερνητικών υπηρεσιών να τίθενται εκτός λειτουργίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική ,με νεφώσεις το μεσημέρι.

Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

6 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα