back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Australian Open: Πήρε παράταση το σίριαλ Τζόκοβιτς – Νέα ακρόαση την Κυριακή

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται το σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την προσπάθειά του να συμμετάσχει ως ανεμβολίαστος στο Australian Open που ξεκινά τη Δευτέρα.

Η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, έφερε νέα ακρόαση στο δικαστήριο για έφεση από την πλευρά του Σέρβου τενίστα.

Οι δικηγόροι του κατηγόρησαν τον Άλεξ Χοκ για ενέργεια που είχε ως στόχο τους αντιεμβολιαστές στην Αυστραλία και όχι τον ίδιο τον «Νόλε» και ζήτησαν να εκδικαστεί άμεσα η υπόθεση.

Ο δικαστής Άντονι Κέλι άκουσε τις θέσεις τους, όπως και τον νομικό σύμβουλο της κυβέρνησης και στη συνέχεια αποφάνθηκε για την υπόθεση.

Αρχικά, ζήτησε να μην απελαθεί ο Τζόκοβιτς μέχρι να υπάρξει νέα εκδίκαση της έφεσής του. Στη συνέχεια τόνισε ότι η υπόθεση θα μεταφερθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, κάτι που πάντως δεν επιθυμούσε η πλευρά του Σέρβου τενίστα.

Από εκεί και πέρα, ο Τζόκοβιτς θα παραμείνει με τους δικηγόρους του σήμερα, ώστε αύριο να μεταφερθεί στο υπουργείο Μετανάστευσης (ή σε άλλο μέρος που θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές και θα μείνει κρυφό υπό το φόβο επεισοδίων) για να καταθέσει.

Στη συνέχεια θα πρέπει να μπει ξανά σε επιτήρηση στο ξενοδοχείο με τους παράνομους μετανάστες στο οποίο είχε κρατηθεί αρχικά.

Θα βγει δε από αυτό και με συνοδεία αστυνομικών την Κυριακή, ώστε να μεταβεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για τη νέα ακροαματική διαδικασία η οποία και θα «αποφασίσει» για το αν τελικά ο Σέρβος τενίστας θα καταφέρει να πάρει βίζα παραμονής στην Αυστραλία.

Η υπόθεση πλέον είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με εκείνη της περασμένης Δευτέρας, η οποία ασχολήθηκε ουσιαστικά με θέματα που είχαν να κάνουν με την διαδικασία, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν δόθηκε αρκετός χρόνος στον παίκτη να απαντήσει στην προειδοποίηση ακύρωσης της βίζας.

Σε περίπτωση πάντως που κερδίσει την υπόθεση ο Τζόκοβιτς, τότε μπορεί ξανά να παρέμβει το Αυστραλιανό κράτος ασκώντας έφεση κατά της απόφασης.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα