back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θεμελιώνοντας το μέλλον της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών προσκαλεί γυναικείες Startups από όλη την Ελλάδα να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα φιλοξενίας της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του Ε.Β.Ε.Α. Η υποβολή αιτήσεων παρατείνεται έως το τέλος του Ιανουαρίου 2022.

Σκοπός της Θερμοκοιτίδας είναι η ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, σε τομείς που σχετίζονται αφενός με τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία και αφετέρου με παραδοσιακούς κλάδους δραστηριοτήτων, που παρουσιάζουν δυναμική ανάπτυξη και εξωστρέφεια και διαθέτουν χώρο για νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα.

«Έχοντας κατα νού την ανάλυση της Boston consulting που αναφέρει πως αν οι γυναίκες συμμετείχαν το ίδιο με τους άνδρες στο επιχειρείν τότε το παγκόσμιο ΑΕΠ θα ενισχυόταν από 3% -6 %, δηλ., με 2,5 – 5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ξεκινήσαμε αυτό το πρόγραμμα», θα πει στον Αθήνα 9.84, η πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) και Α΄Αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου. «Αν στη Ελλάδα καταφέρουμε να αυξήσουμε κατά 1 ή δύο μονάδες το ΑΕΠ, αναδεικνύοντας την γυναικεία επιχειρηματικότητα η οικονομία μας θα πήγαινε πολύ καλύτερα».

Η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου

«Σκοπός του προγράμματος αυτού, είναι η ενημέρωση και η στήριξη γυναικών στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. Απευθύνεται σε επιχειρηματικές ομάδες νεοσύστατες ή που αποτελούνται από μία ιδρύτρια με την προϋπόθεση να εντάξει μέσα στους πρώτους μήνες του προγράμματος ένα, τουλάχιστον, ακόμα μέλος» εξηγεί η κα Εφραίμογλου. «Θα δώσουμε παράταση στην υποβολή αιτήσεων συμμετοχής έως το τέλος του Ιανουαρίου, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες από όλη τη χώρα και η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του Ε.Β.Ε.Α θα τους προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε business planning, marketing, νομικά θέματα, λογιστικά, φορολογικά, εξειδικευμένες υπηρεσίες κατάρτισης κλπ. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι το πρόγραμμα το οποίο έχει διάρκεια 6 μηνών, έχει την υποστήριξη του ΕΒΕΑ καθώς θα έχουν και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συνέδρια για νεοφυείς επιχειρήσεις στο εξωτερικό, στα οποία συμμετέχει η Θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ».

Οι υπηρεσίες που παρέχει η Θερμοκοιτίδα στις νεοφυείς επιχειρήσεις

  • Φιλοξενία σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας, με παροχή επαγγελματικού χώρου και εξοπλισμού.
  • Εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για ένα ευρύ φάσμα πεδίων απαραίτητων για την σύγχρονη επιχειρηματικότητα, όπως ανάλυση αγοράς, νομικά, λογιστικά, φορολογικά θέματα, δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου κ.α., από έμπειρους και καταρτισμένους συμβούλους και στελέχη της αγοράς.
  • Εξειδικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης/κατάρτισης, που σχεδιάστηκαν ειδικά για γυναικεία startups από το ALBA Graduate Business School και θα υλοποιηθούν από το AHEAD-Alba Hub for Entrepreneurship and Development
  • Ενέργειες δικτύωσης των επιχειρηματικών ομάδων μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με άλλα μέλη της Θερμοκοιτίδας και με ολόκληρο το εκτεταμένο δίκτυο μελών και συνεργατών.
  • Εσωτερική αξιολόγηση της πορείας των επιχειρηματικών ομάδων και προτάσεις βελτιωτικών κινήσεων, με γνώμονα την βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς τους και την απρόσκοπτη επίτευξη των στόχων τους.
  • Υποστήριξη για την πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια που αφορούν στη χρηματοδότηση της νεοφυούς επιχείρησης.

«Η συνεργασία μεταξύ ΕΒΕΑ και ΕΕΔΕΓΕ για την ένταξη καινοτόμων γυναικείων επιχειρήσεων στη Θερμοκοιτίδα Θ.Ε.Α. είναι μια μόνο από τις πολλές πρωτοβουλίες, που έχει αναλάβει τον τελευταίο χρόνο και γενικά κατά την περίοδο της πανδημίας το ΕΕΔΕΓΕ, με σκοπό την προώθηση της γυναικείας, και όχι μόνο, επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα», καταλήγει η κα Εφραίμογλου.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα